کاربرد ورزش درمانی در کاهش و درمان درد
متناسب با مشکل فعلی شما، ورزش درمانی تحت نظر یک متخصص طب فیزیکی و توان بخشی غالباً بخشی از درمان شما بوده که باید در منزل دنبال شود. ورزش درمانی به دلیل بازیابی قدرت و انعطاف پذیری ناحیه آسیب دیده از اهمیت زیادی برخوردار است و علاوه بر این که به حل بسیاری از مشکلات ناشی از آسیب دیدگی ها کمک می کند بلکه از آسیب دیدگی دوباره نیز پیشگیری می کند. ورزش درمانی شامل یک یا ترکیبی از ورزش های تقویتی، کششی، پایدارکننده و تعادلی است.
متخصصین ما در کلینیک طب فیزیکی و توان بخشی دکتر فرخانی در خلال مشاوره، در صورت لزوم، ورزش درمانی را برای شما تجویز می کنند. با این اطلاعات متخصصین ما قادر خواهند بود تا بر اساس محدودیت هایی که ممکن است بیمار داشته باشد حرکات ورزشی مناسب را به وی پیشنهاد نمایند. متخصصین ما با همکاری خود بیمار تمرینات ساختاری منظمی را طراحی و انتخاب می کنند. ممکن است متخصصین به بیماران در انجام حرکات کمک کرده یا بر حرکات آن ها نظارت داشته باشند و نکات لازم را در هنگام انجام تمرینات به بیماران گوشزد کنند. آن ها ممکن است در خلال تمرینات بدن را در وضعیت صحیح قرار دهند یا به بیماران نحوه تنفس صحیح را آموزش دهند. جهت کسب اطلاعات و آگاهی از انواع تکنیک های ورزش درمانی و مشکلاتی که با این تکنیک ها قابل درمان هستند و رزرو نوبت، می توانید از شماره 32367465 - 031 و 32330382 - 031 استفاده نمایید.
مزایای حرکات ورزشی
- افزایش جریان گردش خون در محل آسیب دیده
- کاهش گرفتگی عضلانی
- پیشگیری از آتروفی عضلانی
- بازیابی قدرت عضلانی
- بلند کردن عضلات کوتاه شده
- بازیابی حس عمقی (تعادل)
کاربرد تمرینات ورزشی
تمرینات ورزشی پزشکی غالباً برای درمان بیماری های مزمن و آسیب دیدگی های حاد به کار برده می شوند.
پایداری قسمت پایین کمر حرکات ورزشی وضعیتی برای درمان ناهنجاری ها و اختلالات برنامه های پایداری تعادل شانه ها برای دررفتگی شانه حرکات ورزشی قبل و بعد از عمل جراحی مانند عمل های جراحی که برای تعویض مفصل ران و تعویض زانو، ترمیم پارگی رباط صلیبی قدامی و پارگی روتاتور کاف و... انجام می شود.
آموزش های پایداری و انعطاف پذیری برای رگ به رگ شدن و وارد آمدن ضربات شلاقی به گردن پس از تصادفات ناشی از رانندگی تقویت پس از آسیب دیدگی های حاد ورزشی مانند رگ به رگ شدن مچ پا و گرفتگی عضله همسترینگ تمرینات ورزشی وضعیتی برای اصلاح ناهنجاری ها و اختلالات تمرینات ورزشی برای بازیابی و بهبود عملکرد علاوه بر پس زمینه پزشکی در تجویز تمرینات ورزشی، امکانات و تجهیزات مدرن و پیشرفته ما به بیمار در دست یابی به اهدافشان کمک می کند.
انواع ورزش درمانی
تمرینات استقامتی
- تمرینات قلبی عروقی: این تمرینات ورزشی بر روی همه سیستم گردشی شما شامل قلب و ریه ها اثر دارد. این تمرینات خون رسانی، اکسیژن رسانی و تغذیه عضلات و ارگان های دیگر بدن را به طور مؤثری بهبود می بخشند. با افزایش نرخ ضربان قلب و سخت تر کار کردن بدن شما سیستمی قوی تر و مؤثر تر خواهید داشت. حرکات ورزشی استقامتی و قلبی برای تقویت متابولیسم و سوزاندن کالری که به کاهش وزن هم کمک می کند بسیار مؤثر و مهم است. فعالیت هایی مانند پیاده روی، دو، شنا، دوچرخه سواری، رقص و اسکیت هم می توانند این مزایا را به دنبال داشته باشند.
- انعطاف پذیری: این تمرینات ورزشی برای بازیابی دامنه حرکتی عضلات و مفاصل مؤثر و مهم هستند. عضلات و مفاصل منعطف به ما کمک می کنند تا به راحتی در وضعیت های مختلف قرار گیریم. آن ها همچنین با جذب نیرو و کاهش انرژی به پیشگیری از آسیب دیدگی ها کمک می کنند. عضلات منعطف در وضعیت های داینامیک و استاتیک به طور مؤثرتری عمل می کنند. زمانی که این حرکات همراه با حرکات تقویتی انجام می شوند، عضلات منعطف می توانند گشتاور بیشتری را ایجاد کرده که باعث افزایش قدرت خروجی آن ها میشود.
- تقویت: تقویت عضلات آن چیزی است که به راست قامت بودن و حرکت کردن کمک می کند. وجود قدرت کافی برای حفظ تعادل در همه فعالیت های روزمره از اهمیت زیادی برخوردار است. آموزش حرکات تقویتی به شما در عضله سازی کمک کرده و متابولیسم را افزایش داده و از چربی های بدن می کاهد. تمرینات تقویتی می توانند با استفاده از وزنه، تسمه های مقاومتی یا حتی وزن خود بدن انجام می شوند.
- تعادل: حرکات تعادلی با افزایش چابکی و پایداری باعث بهبود عملکرد بدن می شوند. این نوع از تمرینات ورزشی برای بسیاری از افراد مناسب است. داشتن مهارت در این ناحیه برای ورزشکارانی که می خواهند عملکرد ورزشی خود را بهبود دهند، بیماران پس از انجام عمل های جراحی، برای افرادی که می خواهند از زمین خوردن پیشگیری کرده یا از عصا و واکر استفاده می کنند از اهمیت زیادی برخوردار است. تمرینات ورزشی برای بیماری های مختلف
درد کمر و قسمت پایین کمر برای بیشتر افرادی که به درد کمر یا درد قسمت پایین کمر مبتلا هستند، انجام برخی از حرکات درمانی باعث افزایش احساس راحتی می شود. برخی در هنگام نشستن احساس بهتری دارند (کمر و ران های آن ها خم می شود). برخی دیگر در هنگام ایستادن احساس بهتری پیدا میکنند (کمر و ران ها به حالت کشیده قرار گیرند). تمرینات کمر که شما را با راحتی بیشتری به جلو حرکت می دهند معمولاً در کاهش درد کمر و پایین کمر مفیدتر هستند. برای مثال، اگر شما با نشستن راحت تر هستید، حرکاتی که باعث خم شدن شما به جلو می شود مانند نشستن و بلند شدن و کشیدن زانو در قفسه زانو کمک بیشتری به بهبود شما می کند. مشکلات شانه شانه های سخت شده و مشکلات روتاتور کاف دلایل شایعی هستند که باعث درد شانه می شوند.
ورزش درمانی برای شانه بر دو ویژگی حرکتی شانه متمرکز است:
- انعطاف پذیری
- تقویت
بدون وجود دامنه حرکتی کافی شما در انجام حرکات بسیار محدود می شوید بنابراین؛ هدف، دستیابی به عملکرد طبیعی شانه ها بدون احساس درد است. درمان مشکلات مربوط به گردن درد مزمن و عودکننده گردن می تواند به شدت ناتوان کننده بوده و با درد قسمت فوقانی کمر، درد شانه و سر درد همراه باشد. این علائم همراه با گرفتگی عضلات گردن و خشک شدگی مفاصل می توانند انجام فعالیت های ساده روزمره را بسیار دردناک کنند. تمرینات و حرکات ورزشی مناسب برای گردن درد میتوانند این علائم را کاهش دهند.
برخی از این حرکات عبارتند از:
کشش گردن: حرکات ورزشی برای انعطافپذیری و کشش گردن می توانند دامنه حرکتی و حالت ارتجاعی مفاصل گردن را افزایش داده و گرفتگی گردن که باعث گردن درد می شود را نیز کاهش دهند.
تقویت گردن: برخی حرکات ورزشی برای تقویت گردن به بهبود وضعیت گردن کمک کرده و دردهای حاد را کاهش داده یا از بین میبرند. مشکلات زانو بیشتر آسیب دیدگی های زانو به یک یا دو دسته تقسیم می شوند، آسیب دیدگی های تدریجی یا آسیب دیدگی های ضربه ای. بیماری هایی که به تدریج شروع می شوند غالباً به آرتروز یا بیماری هایی مانند پوکی استخوان، درد کشکک زانو (پاتلافیمورال) و التهاب کشکک زانو تبدیل می شوند. این بیماری ها در زمانی که به تدریج شروع می شوند یا در آسیب دیدگی های ضربه ای زانو به خوبی به فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی برای درمان مشکلات زانو واکنش نشان می دهند و به کمک آن ها می توان درد زانو را مدیریت کرده و کاهش داد.
روماتیسم مفصلی تمرینات ورزشی باعث کاهش علائم روماتیسم مفصلی شده و عملکرد مفاصل را روز به روز بهبود می دهند. حتماً در مورد شروع برنامه ورزشی و ترکیب حرکات انعطاف پذیری، دامنه حرکتی، ایروبیک و تمرینات تقویتی با پزشک صحبت کنید.
در اینجا به برخی از روش هایی که به بهبود حرکت کمک می کنند اشاره می کنیم:
درمان سندرم فیبرومالژی: حرکات ایروبیک و تمرینات ورزشی می تواند در درمان فیبرومالژی مفید باشد؛ اما ترس از درد غالباً مردم را از ادامه انجام حرکات ورزشی باز می دارد. متخصصین فیزیوتراپی به شما آموزش می دهند که چگونه با استفاده از برنامه تمرینی سیگنال های درد را تفسیر کرده و چگونه علائم را مدیریت کرده و کاهش دهید. حرکات منظم و ملایم بخش عمده از درمان فیبرومالژی است. کاهش شاخص توده بدن می تواند احتمال ابتلا و پیشروی فیبرومالژی را به میزان چشمگیری کاهش دهد.
پوکی استخوان: در حالی که ممکن است شما نگران تأثیر حرکات ورزشی بر پوکی استخوان خود باشید یا به دلیل این که آسیب دیدگی مفاصل باعث ایجاد درد شود نگران باشید، تحقیقات نشان داده است که افراد می توانند و باید در هنگام ابتلا به پوکی استخوان ورزش کنند. ورزش درمانی برای کاهش درد و بهبود حرکت در پوکی استخوان مؤثرتر از دارو درمانی است.
افراد مبتلا به پوکی استخوان باید سه نوع تمرینات ورزشی را انجام دهند:
- تمریناتی که شامل بهبود دامنه حرکتی می شود و به آن حرکات انعطافی گفته می شود
- تمرینات استقامتی یا ایروبیک
- تمرینات تقویتی
هر کدام از این تمرینات در حفظ و بهبود توانایی های حرکتی و عملکردی مفاصل تأثیر عمدهای دارد.
اسپوندیلیت آنکیلوزان: ورزش درمانی یک بخش اساسی در دزمان اسپوندیلیت آنکیلوزان است. ورزش درمانی به کاهش درد، افزایش ظرفیت حرکتی و عملکردی ستون فقرات، تصحیح ناهنجاری های وضعیتی، افزایش تحرک و بهبود وضعیت فیزیکی ناشی از ابتلا به اسپوندیلیت آنکیلوزان کمک می کند. برنامه ورزش درمانی برای درمان بیماری اسپوندیلیت آنکیلوزان شامل برخی حرکات ورزشی تقویتی و انعطافی شده که در آن ها زنجیره عضلات کوتاه شده کشیده می شوند.
مهمترین کاربرد تزریقات مفصلی و تاندونی در مرکز جامع توانبخشی دکتر فرخانی ، در معالجه آرتروز زانو است.شما می توانید جهت دریافت نوبت از این مرکز با شماره های 32367465 - 031 و 32330382 - 031 تماس حاصل فرمایید.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
ورزش و نرمش برای درمان درد دیسک و آرتروز گردن
تاریخ انتشار : 1395-11-18تاریخ بروز رسانی : 1403-02-13 -
استخوان های محکمتر با ورزش
تاریخ انتشار : 1392-04-02تاریخ بروز رسانی : 1402-10-18 -
کنترل زانو درد با انجام حرکات ورزشی
تاریخ انتشار : 1392-04-27تاریخ بروز رسانی : 1403-01-21 -
تأثیر ورزش در التهاب مفاصل و بیماری آرتریت
تاریخ انتشار : 1392-05-18تاریخ بروز رسانی : 1402-05-19 -
بکارگیری حركات ورزشی برای تقويت مچ پا
تاریخ انتشار : 1392-05-01تاریخ بروز رسانی : 1402-05-20
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .