تاثیر فیزیوتراپی در درمان دیسک گردن
اختلالات دیسک گردن می تواند سبب ایجاد درد گردن، درد شانه، درد بازو، گزگز، بی حسی در بازو و یا دست شوند. البته توجه داشته باشید نوع درد در هر فرد و کیفیت آن متفاوت می باشد. بنابراین لازم است در صورت تجربه کردن هر کدام از این درد ها به پزشک متخصص مراجعه کنید. در برخی از موارد، متخصص طب فیزیکی استفاده از فیزیوتراپی را جهت تسکین علائم و درد دیسک گردن به شخص توصیه می کند. از جمله فواید فیزیوتراپی دیسک گردن، کاهش درد و سفتی عضلات گردن، بهبود حرکات گردن و عضلات اطراف آن و جلوگیری از عود درد است.
کاربرد فیزیوتراپی دیسک گردن
فیزیوتراپی برای درمان دیسک گردن در برخی موارد توصیه میشود که به شرح زیر میباشند:
- درمان درد مزمن اما نامشخص گردن توسط فیزیوتراپی امکان پذیر است. در صورتی که درد گردن مدت زیادی طول بکشد یا پس از بهبود دوباره عود کند تشخیص منبع اصلی درد یا مکانیسم درد میتواند دشوار باشد. حتی فیزیوتراپی میتواند بدون تشخیص علت درد به تقویت عضلات گردن به منظور محافظت بیشتر از ستون فقرات ناحیه گردن و مقاومت شما نسبت به درد کمک کند.
- برخی از انواع آسیب دیدگی ها از قبیل ضرب دیدگی شدید می تواند باعث آسیب رساندن به بافت نرم گردن و مفاصل آن شود و منجر به بروز درد یا سفتی عضلات گردن شود که ممکن است چندین هفته یا حتی چندین ماه طول بکشد. برنامه فیزیوتراپی میتواند به کاهش درد و بهبود عملکرد گردن و بازگرداندن آن به حالت عادی کمک کند.
- برخی از انواع عمل جراحی که بر روی گردن انجام میشود میتواند تا چند هفته یا چند ماه باعث بروز درد و سفتی عضلات گردن شود. به عنوان مثال دیسککتومی با فیوژن ستون فقرات ناحیه گردن عملی است که در آن دو یا چند عدد مهره در ناحیه گردن به هم متصل میشوند که این امر بر نحوه حرکت کردن عضلات گردن و عضلات قسمت فوقانی کمر تأثیر می گذارد. در این شرایط فیزیوتراپی میتواند به رفع سفتی گردن، افزایش عملکرد آن یا جلوگیری از اسپاسم دردناک عضلات جلوگیری کند.
مزایای فیزیوتراپی گردن
- کاهش درد و سفتی گردن
- افزایش دامنه حرکت گردن
- تقویت عضلات سر و گردن
- ارائه روشهایی برای جلوگیری از عود مجدد درد گردن
روش های فیزیوتراپی دیسک گردن
فیزیوتراپی برای گردن در موارد دیگری نیز به عنوان بخشی از برنامه درمان سایر بیماریها و اختلالات توصیه میشود. برخی از مدالیته هایی که در فیزیوتراپی دیسک گردن ممکن است استفاده شود به شرح زیر است:
شاک ویوتراپی
شاک ویو یک دستگاه است که در ارتوپدی، فیزیوتراپی و پزشکی ورزشی مورد استفاده قرار می گیرد. مزایای اصلی این روش، کاهش سریع درد و بازیابی تحرک بدن می باشد. این موارد و همچنین غیر جراحی بودن این روش و عدم نیاز به مسکن، باعث شده است که شاک ویو تراپی به روش درمانی ایده آلی برای تسریع بهبودی و درمان عوارض مختلفی که درد مزمن و حاد ایجاد می کنند، تبدیل شود.
لیزرتراپی
به کمک لیزردرمانی میتوان اندازه دیسک گردن را کاهش داده و حتی آن را از بین برد و بدین ترتیب فشار وارد شده بر روی ریشه های عصبی را برداشت.
تحریک الکتریکی
الکتروتراپی به گروهی از مدالیته های درمانی در فیزیوتراپی گفته می شود که با استفاده از جریان الکتریکی انجام می گیرد. این روش درمانی تنها قسمتی از بدن که دچار درد است را هدف قرار داده و از این طریق به کاهش درد کمک می کند. در دستگاه های الکتروتراپی از امواج صوتی، امواج الکترومغناطیسی و جریان الکتریکی برای تحریک اعصاب و عضلات و کمک به درمان و تسکین درد استفاده می شود. الکتروتراپی راهکاری مؤثر در تسکین دردهای مزمن اسکلتی عضلانی و عصبی است.
کایروپراکتیک گردن
این روش شامل درمان دستی ستون فقرات، ماساژ درمانی و حرکت دادن ستون فقرات توسط متخصص طب فیزیکی و فیزیوتراپی است.
کشش ستون فقرات
کشش یا تراکشن مهره های گردن باعث میشود فشار از روی ستون فقرات برداشته شود و باعث رفع درد شود. همچنین گیر افتادگی عصب ها را از بین می برد.
سرما و گرما درمانی
استفاده از کمپرس سرد و گرم در ابتدای شروع برنامه درمان فقط برای کاهش التهاب توصیه خواهد شد.
اثرگذاری فیزیوتراپی دیسک گردن
اثرات درمانی فیزیوتراپی در بهبود و کاهش درد دیسک گردن در مراحل اولیه درمان معمولا با توجه به علت آن ممکن است متفاوت باشد. مثلا اثرات فیزیوتراپی در آسیب به مهره ها و یا دیسک گردن ممکن است بسیار جزئی و برای درمان درد دیسک گردن خفیف ناشی از عدم رعایت صحیح نشستن و عادات نامناسب بیشتر باشد. همچنین سن، جنسیت، وزن و سایر شرایط بیمار در میزان اثرگذاری فیزیوتراپی دیسک گردن متفاوت است.
تعداد جلسات فیزیوتراپی دیسک گردن
تعداد جلسات درمانی برای کاهش دردهای دیسک گردن با فیزیوتراپی بیشتر به شرایط بیمار بستگی دارد. این روش به طور کلی برای بهبود و تسکین درد است و فیزیوتراپ با توجه به نوش و شدت مشکل تشخیص می دهد که چند جلسه درمانی را باید برای شما در نظر بگیرد و جلسات در چه مدت زمان و با چه فاصله زمانی انجام گیرند.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
پیشگیری و درمان خشک شدن دیسک گردن
تاریخ انتشار : 1394-09-16تاریخ بروز رسانی : 1403-02-15 -
نحوه استراحت افراد مبتلا به دیسک گردن
تاریخ انتشار : 1392-04-16تاریخ بروز رسانی : 1403-02-15 -
بهبود دیسک گردن با استفاده از بالش و گردن بند طبی
تاریخ انتشار : 1402-09-30تاریخ بروز رسانی : 1403-02-13 -
دیسک گردن چیست تشخیص و درمان آن چگونه است؟
تاریخ انتشار : 1395-08-18تاریخ بروز رسانی : 1403-02-15 -
برای درمان دیسک گردن از چه روش هایی استفاده می شود؟
تاریخ انتشار : 1395-05-26تاریخ بروز رسانی : 1403-02-15
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .