توصیه ها و درمان های خانگی برای بهبود درد زانو
درد زانو از جمله دردهایی است که بیمار را وادار می سازد به پزشک مراجعه کند. با نوع زندگی و فعالیت های اجتماعی در جامعه امروزی شمار این گونه بیماری ها رو به فزونی گذاشته است. زانودرد علل گوناگونی دارد و درمان های متفاوتی را می طلبد. شما میتوانید برای رفع زانو دردهای خفیف تا متوسط از برخی روش ها و مراقبتهای خانگی کمک بگیرید اما فراموش نکنید خود مراقبتی روش اصولی و درمان قطعی نیست. محافظت از زانو در مقابل بروز برخی از دردها بسیار مشکل است، درد زانویی که شما را از راه رفتن باز میدارد، باید بوسیله پزشک متخصص مورد بررسی قرار گیرد.
روشهای خانگی درمان درد زانو
وقتی درد زانو به صورت مزمن در می آید زانو ورم می کند. برخی از بیماری ها باعث ورم و التهاب زانوها می شوند. صدمات زانو در ابتدا باعث ورم زانو می شود که خود سبب صدمات بیشتر خواهد شد و این روند همچنان ادامه پیدا می کند تا به صورت مزمن درمی آید. با محافظت های پزشکی می توان این چرخه معیوب را شکست و صدمات آتی بافت های زانو را به حداقل رساند.
این توصیه ها به تسکین درد جزئی زانو کمک می کنند:
کاهش وزن و فشار روی زانو
برای کاهش بیماری های زانو مثل (استئوآرتریت)، اگر چاق هستید، باید لاغر شوید. با لاغر شدن چه در کارهای روزمره و چه در قدم زدن، فشار روی زانوهایتان کاهش می یابد همچنین کاهش وزن صدمات احتمالی به رباط ها و تاندون ها را به همراه دارد.
ورزش در آب
اگر به درد مزمن زانو مبتلا هستید، به شنا و یا آب درمانی زانو بپردازید. وقتی بدن در آب غوطه ور می شود، از وزن بدن کاسته می شود، در نتیجه وزن بدن به زانوها فشار وارد نمی کند. اگر به استخر دسترسی ندارید و یا علاقه ای به ورزش های آبی ندارید، به ورزش هایی بپردازید که باعث کشش بدن و ماهیچه ها شوند.
تغییر ورزش های مضر برای زانو
ورزش هایی چون بسکتبال، تنیس و دویدن را کمتر انجام دهید. اگر با این گونه ورزش ها درد زانوی شما تشدید شد، حتماً آن را محدود کنید. به بدنتان توجه کنید، اگر احساس کردید برخی از حرکات ورزشی به شما صدمه وارد می کند، نوع ورزشتان را تغییر دهید.
استراحت دادن به زانو
خودتان را با فعالیت زیاد خسته نکنید، بلکه در اولین فرصت به استراحت بپردازید. گوش به زنگ باشید، زیرا بیشتر صدمات بدنی زمانی اتفاق می افتد که انسان خسته است. استراحت در منزل از مهم ترین اصول پیشگیری و تسکین درد زانو است. البته باید بدانید استراحت بیش از حد نیز در خشکی عضلات و بروز مشکلات مفاصل می تواند اثرگذار باشد، پس زیاده روی نکنید.
بستن زانوها
از زانوهایتان محافظت به عمل آورید. پوشیدن زانوبند هنگام ورزش شما را از برخی صدمات مصون نگه می دارد. بستن زانوهابه دو دلیل مفید است: هم ورم را کاهش می دهد و هم مکانیسم زانو را به نظم در می آورد.
بالا نگه داشتن زانوها
میتوانید زانوهایتان را با گذاشتن بالش در زیر آنها بالا نگه دارید، یا بالشی را بین دو زانویتان قرار دهید. قراردادن زانو در سطحی بلندتر از بدن باعث می شود نیروی جاذبه زمین، مايعات جمع شده در بافت صدمه دیده را کاهش داده، در نتیجه ورم نیز کمتر شده و خستگی را از ما دور می سازد.
مراقبت از زانو هنگام رانندگی
هنگامی که رانندگی می کنید، از زانوهایتان در مقابل صدمات ناشی از داشبورد محافظت کنید.
استفاده از داروها
اگر شما به زخم معده، بیماری کلیه و بیماری های خونی مبتلا نیستید، داروهای ضد التهابی در این مورد به شما کمک های فراوانی می کند. از داروهای مسکن معمول مانند استامینوفن برای کمک به تسکین درد و ورم استفاده کنید.
استفاده از کمپرس یخ
کمپرس سرد را به مدت 10 الی 15 دقیقه روی یک حوله و در محل آسیب دیده زانو بگذارید. این کار را روزی سه بار میتوانید تکرار کنید.
ماساژ درمانی زانو
ماساژ زانو مزایای بسیار زیادی دارد و با تکنیک های مختلفی انجام میشود که اغلب با توجه به نوع عارضه توسط ماساژور تعیین می گردد. بهترین روش برای ماساژ زانو در منزل ماساژ دادن به آرامی با روغن اوکالیپتوس و ورغن نعنا فلفلی می باشد.
جهت تنظیم جلسه مشاوره و یا بحث در رابطه با شرایط خاصتان با ما در 32367465 - 031 و 32330382 - 031 تماس بگیرید. ما علائم شما را بررسی خواهیم کرد و نتیجه را به شما ارائه خواهیم داد.
مراقبت خانگی از زانو
- کاهش وزن و داشتن رژیم غذایی سالم.
- عدم استفاده از دخانیات و الکل.
- هنگام بالا رفتن از پله ها از نرده ها کمک بگیرید.
- مراقب آسیب و صدمه به زانو باشید.
- زانوهای خود را با ورزش های مناسب تقویت کنید.
- هنگام بلند کردن اجسام مراقب فشار روی زانو باشید.
- مدت زمان زیاد زانوی خود را خم نگه ندارید.
- طاق باز بخوابید و یک بالش زیر زانوی خود قرار دهید.
اگر به کمک مراقبت ها و درمان های اولیه خانگی درد زانوی شما بهبود نیافت، بهتر است برای تشخیص علت به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا با روشهای فیزیکی درمان زانو درد شما را تحت مداوا قرار دهد.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علت درد سمت خارجی زانو
تاریخ انتشار : 1392-06-09تاریخ بروز رسانی : 1403-01-18 -
تاثیر تغذیه بر بهبود درد زانو
تاریخ انتشار : 1396-02-30تاریخ بروز رسانی : 1403-01-21 -
پرولوتراپی؛ انواع کاربرد هزینه و عوارض
تاریخ انتشار : 1402-02-16تاریخ بروز رسانی : 1402-07-28 -
علت زانو درد در جوانی چیست؟
تاریخ انتشار : 1402-08-30تاریخ بروز رسانی : 1403-01-21 -
اصلی ترین علل علائم و نحوه تشخیص درد زانو
تاریخ انتشار : 1392-08-24تاریخ بروز رسانی : 1403-01-21
نظرات کاربران درباره این مطلب :ابطحی [ 1402-07-16 ]
با سلام و خسته نباشید خدمت شما آیا آرتروز با فیزیو تراپی بهبود پیدا میکنه؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .