پرولوتراپی؛ انواع کاربرد هزینه و عوارض
پرولوتراپی یک درمان تزریقی است که برای تسکین درد استفاده می شود. پزشک مقدار کمی از یک محرک را به بدن شما تزریق می کند. محلول دکستروز (قند) رایج ترین محرک تزریقی است. طرفداران پرولوتراپی ادعا می کنند که با شروع سریع توانایی های درمانی طبیعی بدن، درد را تسکین می دهد. پرولوتراپی برای کمک به افرادی که دارای شرایط اسکلتی عضلانی هستند (مشکلاتی در استخوان ها، ماهیچه ها، تاندون ها، رباط ها و بافت های نرم) استفاده می شود.
پرولوتراپی چیست؟
پرولوتراپی یک درمان جایگزین است، به این معنی که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تنظیم نمی شود. کارشناسان دریافتهاند که میتواند برای برخی افراد در موقعیتهای خاص مفید باشد. برخی از مطالعات نشان داده اند که پرولوتراپی درد افراد را کاهش می دهد.
اگر می خواهید از پرولوتراپی استفاده کنید، مطمئن شوید که آن را از یک کلینیک و پزشک معتبر دریافت می کنید. مهم است که قبل از افزودن هرگونه درمان جدید به روال مدیریت درد خود با متخصص خود صحبت کنید.
برای آگاهی از عوارض شکستن انگشتان دست کلیک کنید.
کاربرد پرولوتراپی چیست؟
این گونه تصور می شود که محلول تزریقی پرولوتراپی محرک رشد بوده که بدن را تحریک می کند و پس از فعال شدن، بدن شروع به تقویت و ترمیم رباط های آسیب دیده در مفصل می کند. تقویت رباط ها به مرور زمان به تثبیت مفصل کمک می کند. هنگامی که مفصل حمایت شود، درد به تدریج کمتر شده و در نهایت ناپدید می شود.
پرولوتراپی برای کمک به چه افرادی انجام می شود؟
پرولوتراپی برای کاهش درد ناشی از شرایط اسکلتی عضلانی استفاده می شود. طرفداران بر این باورند که می تواند درد افراد را برای هر تعدادی از بیماری ها یا اختلالاتی که بر استخوان ها، ماهیچه ها و بافت های همبند شما تاثیر می گذارد، کاهش دهد. پرولوتراپی برای کمک به افراد مبتلا به شرایط زیر استفاده می شود:
- آرتریت
- فیبرومیالژیا
- بیماری دژنراتیو دیسک
- تاندینوپاتی
- کمردرد
مهم است که به یاد داشته باشید که پرولوتراپی هیچ یک از این شرایط را درمان نمی کند. این نباید جایگزین درمان یا دارویی باشد که پزشک برای شما تجویز می کند.
انواع پرولوتراپی
- پرولوتراپی مفصل زانو: تحقیقات پرولوتراپی بهبود قابل توجهی را در بیماران مبتلا به آرتروز زانو نشان می دهد. درمان کل مفصل زانو بر خلاف قسمت های انتخابی و موضعی زانو در کاهش درد زانو و التیام آسیب موثرتر است.
- پرولوتراپی مفاصل لگن: پرولوتراپی یک گزینه عالی برای کاهش درد مزمن لگن و مواردی که نیازمند به جراحی های مفصل ران است. پرولوتراپی سلولی نیز یک گزینه عالی برای آرتریت پیشرفته تر لگن و پارگی لب است.
- پرولوتراپی مفصل شانه: پرولوتراپی را می توان با موفقیت برای درمان اکثر آسیب های مزمن شانه از جمله آسیب های کلافه های عضلانی اطراف شانه و پارگی، آرتریت، رگ به رگ شدن استفاده کرد. پرولوتراپی 85 تا 90 درصد در تحریک بهبودی شانه آسیب دیده موفق است.
- پرولوتراپی مفصل مچ پا: پرولوتراپی مفصل مچ پا از ادامه انحطاط غضروف از طریق حرکات مخرب مفصل جلوگیری می کند و به مچ پا فرصتی برای بهبودی می دهد. شرایط معمولی مچ پا که به پرولوتراپی پاسخ می دهند عبارتند از: بی ثباتی مچ پا، رگ به رگ شدن رباط مچ پا و آرتریت دژنراتیو مچ پا.
پرولوتراپی چگونه انجام می شود؟
- پرولوتراپی تزریقی است که حاوی یک محرک بالقوه مانند محلول دکستروز است. تصور می شود که محرک واکنش ترمیمی بدن را تحریک می کند.
- پس از فعال شدن، بدن شروع به تقویت و ترمیم رباط های آسیب دیده در مفصل می کند. تقویت رباط ها به مرور زمان به تثبیت مفصل کمک می کند. هنگامی که مفصل بهتر حمایت شود، درد می تواند ناپدید شود.
- پرولوتراپی معمولاً برای موثر بودن نیاز به چندین تزریق در محل آسیب یا ناحیه ضعیف دارد. یک فرد می تواند انتظار داشته باشد که بین 4 تا 15 شات در هر جلسه و برای چندین جلسه در طول 3 تا 6 ماه تزریق انجام شود.
- تزریق باید دقیق باشد تا ماده محرک در ناحیه یا مناطقی که نیاز به ترمیم رباط دارند قرار گیرد.
در طول پرولوتراپی چه اتفاقی می افتد؟
- در طول یک جلسه پرولوتراپی، پزشک محلول دکستروز (یا محلول دیگری) را به مفاصل، تاندونها یا رباطهای هر جا که احساس درد میکنید، تزریق میکند. پزشک همچنین ممکن است از یک ابزار تصویربرداری مانند سونوگرافی برای هدایت تزریق استفاده کند.
- به چندین جلسه تزریق نیاز خواهید داشت. تعداد تزریقهایی که نیاز دارید و همچنین تعداد دفعات آن بستگی به این دارد که در کجای بدنتان درمان صورت می گیرد و پزشکتان چه چیزی را توصیه میکند.
مزایای پرولوتراپی چیست؟
پرولوتراپی چندین مزیت دارد از جمله:
- کاهش درد: برخی از افرادی که از پرولوتراپی استفاده کرده اند پس از تزریق، کاهش قابل توجهی در درد خود گزارش می دهند.
- عوارض جانبی بسیار کم: پرولوتراپی یک درمان نسبتا کم خطر است که معمولاً عوارض جانبی جدی ندارد.
- می تواند با سایر درمان ها استفاده شود: همچنین باید بتوانید از پرولوتراپی در کنار سایر درمان ها و تکنیک ها برای مدیریت درد خود استفاده کنید، اما حتماً قبل از شروع آن با پزشک خود صحبت کنید.
خطرات یا عوارض پرولوتراپی چیست؟
خوشبختانه پرولوتراپی عوارض جانبی جدی ندارد. ممکن است در محل تزریق خود کمی درد داشته باشید و نیز بروز کبودی نادر است. خطر آسیب بسیار کم تزریق به اعصاب، مفاصل یا سایر بافتهای نزدیک محل تزریق وجود دارد، اما پرولوتراپی کم خطر تر از هر تزریق دیگری است. مطمئن شوید که پرولوتراپی را از یک متخصص معتبر دریافت می کنید تا احتمال عوارض شما به حداقل برسد.
خطرات مرتبط با پرولوتراپی بیشتر به اثربخشی آن مربوط می شود تا آسیب فیزیکی به بدن شما. این خطرات عبارتند از:
- سودمندی کلی: کارشناسان میزان موفقیت پرولوتراپی را با روش علمی قابل توجهی ثابت نکرده اند و ممکن است به هیچ وجه درد شما را کاهش ندهد.
- نتایج موقت: کاهش درد پس از پرولوتراپی ممکن است فقط موقتی باشد. بسیاری از مطالعاتی که آن را برای افراد مفید میدانند، بیش از چند ماه آنها را پیگیری نمیکنند، بنابراین هیچ راهی برای دانستن اینکه بهبود شما چقدر طول میکشد وجود ندارد.
هزینه پرولوتراپی چقدر است؟
هزینه پرولوتراپی نسبت به سایر روش های ترمیمی بسیار پایین تر است و تقریبا معادل اوزونتراپی داخل مفصلی است. اکثر بیمه ها، تزریق پرولوتراپی را پوشش نمی دهند، به این معنی که شما باید تمام هزینه را از جیب خود بپردازید. همچنین هزینه ممکن است براساس محل تزریق متفاوت باشد.
در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر علی فرخانی از درمان بدون جراحی کیست بیکر یا ورم پشت زانو استفاده می شود. شما می توانید برای آگاهی از این روش ها و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 32367465 - 031 اقدام نمایید.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
کشکک دو تکه یا فرعی چیست؟
تاریخ انتشار : 1392-04-05تاریخ بروز رسانی : 1402-10-18 -
چگونه از زانوهای خود مراقبت کنیم؟
تاریخ انتشار : 1392-04-03تاریخ بروز رسانی : 1402-10-18 -
فواید و اهداف تزریق ژل هیالورونیک اسید برای زانو درد
تاریخ انتشار : 1402-08-05تاریخ بروز رسانی : 1403-01-20 -
اصلی ترین علل علائم و نحوه تشخیص درد زانو
تاریخ انتشار : 1392-08-24تاریخ بروز رسانی : 1403-01-21 -
علت زانو درد در جوانی چیست؟
تاریخ انتشار : 1402-08-30تاریخ بروز رسانی : 1403-01-21
نظرات کاربران درباره این مطلب :فریبا حداد [ 1402-08-13 ]
آقای دکتر من وقتی زیاد با دست راستم کار میکنم روی دستم به شدت در میگیره و دستم بی حس میشه تا شونه دکتر بهم گفت ورم تاندونه آیا پرولوتراپی برای من مفیده ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .