انواع وسایل و تجهیزات کمک حرکتی بیماران و معلولین

وسایل کمک حرکتی وسایلی هستند که برای کمک به افرادی که در رفت و آمد در اطراف مشکل دارند و از آزادی و استقلال کمتری برخوردار هستند. به طور معمول افرادی که دارای معلولیت یا آسیب هستند، یا افراد مسن که در معرض خطر افتادن هستند، استفاده از وسایل کمک حرکتی را انتخاب می کنند.

آنچه در این مطلب میخوانید

مزایا وسایل کمک حرکتی

این دستگاه ها مزایای متعددی از جمله استقلال بیشتر، کاهش درد و افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس را برای کاربران فراهم می کند. طیف وسیعی از وسایل حرکتی برای رفع نیازهای مردم در دسترس است، از عصا گرفته تا ویلچر و بالابر پله.

انواع وسایل کمک حرکتی

نوع وسيله کمک حرکتی مورد نیاز به مشکل حرکتی یا آسیب بستگی دارد. رایج ترین انواع وسایل کمک حرکتی عبارتند از:

عصا:

شبیه عصای زیر بغل هستند زیرا وزن بدن را تحمل می کنند و به انتقال بار از پاها به بالاتنه کمک می کنند.با این حال، آنها وزن کمتری را نسبت به چوب زیر بغل از قسمت پایینی بدن می گیرند و فشار بیشتری روی دست ها و مچ ها وارد می کنند. عصای کمکی برای افرادی که مشکل تعادل دارند و در معرض خطر افتادن هستند مفید است. در ایالات متحده، تخمین زده می شود که از هر 10 بزرگسال بالای 65 سال، 1 نفر از عصا استفاده می کند.

انواع متداول عصا عبارتند از:

انواع مختلفی از عصای زیر بغل وجود دارد، از جمله:

  1. عصا زیر بغل (زیر بغل): یک قسمت از عصای زیر بغل در کنار قفسه سینه زیر بغل قرار می گیرد، در حالی که دست کاربران را نگه می دارد. این عصاها معمولاً توسط افرادی که آسیب های کوتاه مدت دارند استفاده می شود.
  2. عصاهای لاف‌استرند (ساعد): این نوع عصا شامل قرار دادن بازو در یک کاف فلزی یا پلاستیکی و گرفتن یک دسته پلاستیکی یا فلزی است. عصاهای ساعد بیشتر توسط افراد دارای معلولیت طولانی مدت استفاده می شود.
  3. عصاهای پلتفرم: با عصاهای پلتفرم، دست در حالی که ساعد بر روی یک پلتفرم افقی قرار می گیرد، دست را نگه می دارد. عصاهای پلتفرم معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند، مگر برای افرادی که به دلیل شرایطی مانند آرتریت یا فلج مغزی، قدرت گرفتن ضعیفی با دست دارند.
انواع وسایل کمک حرکتی

واکرها:

واکرها که به قاب های زیمر نیز معروف هستند از یک چارچوب فلزی با چهار پایه تشکیل شده اند که ثبات و پشتیبانی را برای کاربر فراهم می کند. 4.6 درصد از بزرگسالان بالای 65 سال در ایالات متحده از این وسایل کمکی بسیار پایدار برای راه رفتن استفاده می کنند.
واکرهای پایه دارای یک قاب 3 وجهی هستند که کاربر را احاطه می کند. کاربران قاب را بلند می کنند و آن را جلوتر از خود قرار می دهند، سپس قبل از تکرار فرآیند، برای رسیدن به آن جلو می روند. برخی از واکرها روی پایه‌ها دارای چرخ یا سر خورنده هستند، به این معنی که کاربر می تواند واکر را به جای بلند کردن آن بلغزاند. این به ویژه برای افرادی که قدرت بازوی محدودی دارند مفید است.

انواع واکرهای فراتر از مدل پایه عبارتند از:

ویلچر:

ویلچر توسط افرادی استفاده می شود که نباید به اندام تحتانی خود وزنی وارد کنند یا قادر به راه رفتن نیستند. آنها می توانند مناسب تر از واکرها برای افراد دارای معلولیت شدید یا زمانی که نیاز به سفر در مسافت های بیشتر است، باشند.
ویلچرها را می توان به صورت دستی توسط کاربر به حرکت درآورد، توسط شخص دیگری هل داده شود، یا با نیروی الکتریکی به کار انداخت. ویلچری که می تواند توسط تکانه های عصبی به حرکت درآید در سال 2016 طراحی شد.
نمونه‌هایی از انواع تخصصی ویلچرها عبارتند از ویلچرهای ایستاده، که در آن کاربران در وضعیت تقریباً عمودی حمایت می‌شوند و ویلچرهای ورزشی که برای استفاده در ورزش‌های خاص ساخته شده‌اند.

اسکوترهای متحرک:

مانند ویلچر، این دستگاه ها دارای صندلی روی 3، 4 یا 5 چرخ هستند. پاهای کاربر روی صفحات پا قرار می گیرد و برای کنترل جهت، فرمان وجود دارد. آنها معمولا با باتری کار می کنند. اسکوترهای متحرک برای کسانی که قدرت بالاتنه یا انعطاف پذیری برای استفاده از ویلچر دستی ندارند مفید است. بسیاری از کاربران اسکوتر به دلیل انتخاب کمک حرکتی، تاثیر مثبتی بر زندگی خود گزارش می دهند.
قوانین استفاده از اسکوترهای متحرک در پیاده روها و جاده ها بسته به مکان متفاوت است. معمولاً برای افرادی که می خواهند برای اولین بار از اسکوتر متحرک استفاده کنند، آموزش در دسترس است.

اصلاحات ایمنی:

برای کمک به حرکت در داخل یک ساختمان یا در مناطق دیگر که در آن ارتفاعات سطوح تغییر می کند، می توان چندین تغییر در خانه یا دفتر انجام داد.

این تغییرات شامل:

چه کسانی می توانند از وسایل کمک های حرکتی بهره مند شوند؟

هر کسی که مشکل حرکتی موقت یا طولانی مدت دارد، می تواند از وسایل کمک های حرکتی بهره مند شود. نوع وسایل کمک حرکتی مورد استفاده به نیازهای فرد بستگی دارد. وسایل کمک حرکتی ممکن است برای افرادی که دارای موارد زیر هستند مفید باشد:

خطرات استفاده از وسایل کمک حرکتی

برای آگاهی از جراحی آرتروسکوپی کلیک کنید.



نظرات کاربران درباره این مطلب :چمنی [ 1402-08-13 ]
سلام من 30 ساله هستم و دچار خشکی عضلات شدم به طوریکه نمی توانم راحت بنشینم یا دولا شوم و تقریباً 8 سال کمر درد شدید مقطعی داشتم اما اخیراً کمر دردم حاد شده و تیر می کشد به طوری که توان راه رفتن ندارم و باید 4 یا 5 روز استراحت مطلق کنم حتی ستون فقرات به یک طرف کج می شود و در جواب ام آر آی مشکل دیسک دیده نمی شود

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان