هر آنچه باید در مورد بیماری لنف ادم بدانید

لنف ادم به تورمی گفته می شود که به طور کلی در یکی از دست ها یا پاهای شما ایجاد می شود. البته گاهی اوقات هر دو دست یا هر دو پا نیز متورم می شوند. ادم لنفاوی (یا ورم لنفاوی) معمولا به دلیل حذف یا آسیب به غدد لنفاوی شما به عنوان بخشی از درمان سرطان می شود. این نتیجه انسداد در سیستم لنفاوی، که بخشی از سیستم ایمنی بدن است، می باشد. انسداد از تخلیه مایع لنفاوی جلوگیری می کند و تجمع مایعات منجر به تورم می شود.

همانطور که اشاره کردیم ورم لنفاوی یا انسداد لنفاوی (Lymphedema) به شرایطی گفته می شود که در آن مایع در درون بافت ها انباشته و باعث تورم می شود. ادم لنفاوی از جمله بیماری های ناتوان کننده می باشد. نکته مهمی که باید بدانید این است که لنف ادم غیرقابل درمان است، با این حال با مراقبت بسیار می توان آن را کنترل کرد. گرچه در حال حاضر هیچ درمانی برای ورم لنفاوی وجود ندارد، اما با تشخیص زودهنگام و مراقبت از اندام آسیب دیده می توان آن را مدیریت کرد.

آنچه در این مطلب میخوانید

علل لنف ادم

لنف ادم می تواند اولیه یا ثانویه باشد. این بدان معناست که:

لنف ادم ثانویه بسیار شایع تر از لنف ادم اولیه است.

بیماری لنف ادم

علل لنف ادم ثانویه

هر شرایطی یا بیماری که به غدد لنفاوی یا عروق لنفاوی ما آسیب برساند می تواند باعث لنف ادم شود. علل لنف ادم ثانویه عبارتند از:

عمل جراحی:

سرطان:

عفونت:

علل لنف ادم اولیه

لنف ادم اولیه یک بیماری نادر و ارثی است که به دلیل مشکلات رشد عروق لنفاوی در بدن ایجاد می شود. علل لنف ادم اولیه عبارتند از:

علائم لنف ادم

تشخیص و پیشگیری از لنف ادم

لنف ادم ابتلا به عفونت در ناحیه متورم افزایش می دهد. این به این دلیل اتفاق می افتد که سلول هایی که از عفونت جلوگیری می کنند نمی توانند به آن قسمت از بدن شما برسند. همچنین زخم ها ممکن است در قسمتی از بدن که لنف ادم دارد کندتر بهبود یابد. لنف ادم یک بیماری مادام العمر است که در بیشتر موارد تا زمانی که اقدامات مناسب درمان آن انجام دهید، تهدید کننده زندگی نیست. برای تعیین بهترین گزینه های درمانی برای شما با پزشک خود مشورت کنید.

پزشک هنگام تشخیص لنف ادم سعی می کند تا از علل دیگر تورم مانند لخته خون یا عفونتی که شامل غدد لنفاوی نمی شود اطمینان حاصل کند به همین منظور از آزمایش تصویر برداری مانند اسکن ام آر ای، سی تی اسکن، سونوگرافی داپلر، لنفوسینتی گرافی استفاده می کند. و برای تعیین گستردگی و شدت تورم از روش هایی مانند روش جابه جایی آب، دستگاه پرومتری، آزمایش اندازه گیری ترکیب بدنی استفاده می کند.

پیشگیری لنف ادم، به معنی انجام اقداماتی که از ایجاد لنف ادم جلوگیری به عمل می آورد؛ است. مانند:

ورزش مناسب بیماری لنف ادم دست و پا

ورزش های سبک و حرکت دادن ناحیه درگیر می تواند به تخلیه مایع لنفاوی و آمادگی برای انجام کارهای روزانه کمک کند. توجه داشته باشید که ورزش های سنگین می توانند باعث کش آمدن و انقباض عضلات شوند.

به چند نمونه از ورزش های مناسب لنف ادم اشاره می کنیم:

حرکت درجا

چرخش های مفصل ران

تمرینات زانو

در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر علی فرخانی از روش های پیشگیری از پارگی و بیرونزدگی دیسک بین مهره ای استفاده می شود. شما می توانید برای آگاهی از این روش ها و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 32367465 - 031 اقدام نمایید.



نظرات کاربران درباره این مطلب :بانو [ 1402-08-13 ]
آقای دکتر سوال من اینه که آیا سرکه سیب و پیاده روی به سیستم لنفاوی کمک می کند

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان