کاهش التهاب عضلانی با مغناطیس درمانی
مگنتتراپي يا مغناطیس درمانی که در منابع با نام مگنوتراپي شناخته ميشود، يک تکنيک درماني رايج براي تسکين عارضههاي مختلف در بدن با استفاده از ميدان مغناطيسي ميباشد. مگنت تراپی روش بسيار کارآمدي است که نياز شما به مصرف داروهاي مسکن و ساير داروها را برطرف ميکند. مگنت تراپی از انرژی طبیعی امواج مغناطیسی بهره میگیرد. این انرژی برای زندگی انسان و سلامتی عمومی آن مفید است. میدانهای مغناطیسی همزمان با عبور از بافتها و سلولها میتوانند برای بدن مفید باشند. آنها فرایندهای طبیعی ترمیمی بدن را سرعت میبخشند. مگنت تراپی در ارتوپدی، طب ورزشی و فیزیوتراپی کاربرد دارد و در بسیاری از شاخههای پزشکی از این روش استفاده میشود. از آنجا که مگنت تراپی اثر درمانی دارد، میتوان از آن به تنهایی یا در کنار درمانهای دیگر بهره گرفت.
خواص مغناطیس درمانی
- میدان مغناطیسی با بهبود نفوذپذیری غشای سلولی و فراهم نمودن امکان جذب سریع تورم (اثر ضد تورم) بر متابولیسم سلول تأثیر میگذارد. این میدان مغناطیسی با بهبود التهابات حاد و مزمن در بهبود شکستگی استخوان و همچنین زخمهای باز پوست و بافتهای زیر جلدی کمک میکند (اثر ضد التهابی)
- میدان پالس مغناطیسی، انتقال احساسات دردناک از پایانههای عصبی به سیستم عصبی مرکزی را کاهش میدهد و از این رو باعث کاهش درد میشود (عمل کردن به عنوان مسکن)
- میدان پالس مغناطیسی در عرض چند دقیقه باعث گسترش عروق خونی در نواحی آسیب دیده میشود و گردش خون را افزایش میدهد. (تأثیر بر عروق)
- کاهش فشار در سیستم اسکلتی عضلانی (تأثیر کاهش استرس و فشار)
- تقویت سیستم ایمنی (اثر بازسازی و سم زدایی)
- ایجاد هماهنگی در سیستم عصبی رویشی
کاربرد مغناطیس درمانی
- آسیبهای مفصلی و استخوانی مانند پوکی استخوان ، شکستگی و آرتروز مفاصل
- انقباضهای ناشی از ضربه و آسیبدیدگی، اسپرین، استرین، ضرب دیدگی و شکستگی
- دردهای از نوع تنشی مانند سردرد و نورالژی
- ضایعههای پوستی مانند سوختگی، زخم و جراحت و...
- ناراحتیهای التهابی مانند آرتریت، میوسیت، تاندونیت ، اپیکوندیلیت، درد پایین کمر (لومباگو) و سندرم اداکتور.
- کاهش التهاب عضلانی با مغناطیس درمانی
اعمال میدانهای مغناطیسی بر روی ناحیه آسیبدیده میتواند جریان خون و اکسیژنرسانی به بافتها را افزایش دهد، در نتیجه فرایندهای ترمیمی سرعت بیشتری خواهند یافت. افزایش جریان خون، تبادلات سلولی در بافت آسیبدیده را افزایش میدهد. این امر باعث کاهش درد و التهاب در بیماران میشود.
برای آگاهی از انواع روش های درمان جراحی و غیر جراحی دیسک کمر ، کلیک کنید.
کاندید نامناسب مغناطیس درمانی
- بیماران مبتلا به عفونت حاد، به ویژه سل
- دارای کانون خونریزی یا زخم خونریزی دهنده، زیرا اثر اتساع عروق مگنت تراپی میتواند موجب شدیدتر شدن خونریزی شود.
- بیمارانی که باتری قلب (پیس میکر) دارند.
- بارداری: مگنت تراپی در دوران بارداری ممکن است به جنین آسیب زند.
- وجود تومور: ممکن است مگنت تراپی باعث انتشار تومور شود.
- بیمارانی که تحت درمان با هیدروکورتیزون قرار دارند.
- بیمارانی که دچار انسداد عروقی هستند؛ زیرا احتمال دارد جسم مسدود کننده آزاد شود و با انسداد بخش دیگری از بدن به آسیبدیدگی بیشتر دامن بزند.
- دیابت جوانی: در دوران مگنت تراپی باید میزان گلوکز خون بیمار کنترل شود.
عملکرد مغناطیس درمانی
عنصر آهن در ترکیب خون ما به مقدار زیادی وجود دارد و به همین دلیل وقتی آهنربا بر روی قسمتی از بدن قرار میگیرد، جریان خون به آن ناحیه افزایش پیدا کرده و روند بهبود آسیبدیدگیهای آن سریعتر میشود. میدانهای مغناطیسی در مجاورت بدن باعث تأمین انرژی بیشتر و تقویت سرعت خونرسانی به بافتهای بدن شده و با تقویت جریان خون غنی از عناصر غذایی در موضع آسیبدیده موجب افزایش سوخت و ساز یا متابولیسم در بدن شما میشود. افزایش جریان خون موجب اکسیژنرسانی بیشتر به اندامهای بدن و تأمین اکسیژن بیشتر برای عضلات و بافتها جهت بهبود توان فیزیکی و روانی آنها میگردد.
مغناطیس درمانی دیسک کمر
مگنت تراپی با جذب ذرات باردار و ذرات کوچک فلز در خون میتواند تأثیرات مثبتی در درمان درد بیماران دیسک کمر داشته باشد. به طور تئوریکی، این تکنیک گردش خون را افزایش میدهد و پاسخ بهبودی بدن در یک منطقه مشخص را تسریع میکند.
مغناطیس درمانی گردن
مگنت تراپی در کاهش درد گردن مؤثر است. مگنت تراپی و اعمال نیروی مغناطیسی جریان یون های کلسیم را در منطقه آسیب دیده بهبود می بخشد و بنابراین مقادیر بیشتری از یون های کلسیم را در مهره های شکسته گردن جذب می کند و سریعتر بهبود می یابد. همچنین نیروی مغناطیسی برای جلوگیری از تشکیل رسوبات کلسیم در مفاصل گردن به بیماران مبتلا به آرتروز گردن کمک می کند.
نحوه مغناطیس درمانی
در ابتدا فرد بر روی تخت مخصوصی دراز کشیده و بدن را ریلکس می کند. سپس فیزیوتراپیست با توجه به ناحیه آسیب دیده، نوع مگنت تراپی را انتخاب کرده و با اعمال امواج مغناطیسی به روش های مختلف شروع به درمان فرد می کند.
تعداد جلسات مورد نیاز مغناطیس درمانی
برای بهبود با روش مغناطیس درمانی، بر اساس سن و نوع سبک زندگی، تناسب بدن، ماهیت و شدت آسیب، تعداد جلسات مگنت تراپی میتواند متفاوت باشد. اغلب افرادی که احساس درد در ناحیه آسیب دیده دارند، بعد از گذشت یک تا سه جلسه از زمان شروع درمان بر طرف میشود. نکته حائز اهمیت این است که بستگی به نوع بیماری فرد، تعداد جلسات متغیر است.
هزینه مغناطیس درمانی
هزینه دستگاهها و وسایل مورد استفاده در مگنت درمانی تا حد زیادی متغیر میباشد. هزینه این وسایل اغلب توسط بیمههای درمانی پوشش داده میشود.
عوارض مغناطیس درمانی
برخی بیماران پس از مگنت تراپی دچار عوارض جانبی زیر میشوند:
- درد
- حالت تهوع
- سرگیجه.
البته عوارض جانبی فوق به ندرت بروز مییابد.
نظرات کاربران درباره این مطلب :حسین [ 1402-08-13 ]
سلام مغناطیس تراپی برای کسایی که دیسک کمر و گردن دارند مناسب هست ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .