انواع شکستگی لگن و درمان آن
لگن پایین ترین قسمت تنه است و در جایی قرار دارد که تنه به اندام تحتانی متصل میشود. استخوان لگن یک ساختمان حلقوی است که در بالا به ستون فقرات متصل شده و در پایین به استخوان های ران مفصل میشود. وظیفه لگن در واقع انتقال نیروهای وزن از تنه به هر دو اندام های تحتانی است. همچنین در موقع نشستن، نیروی وزن تنه مستقیما از طریق لگن به زمین وارد میشود. لگن همچنین حاوی ارگان های گوارشی و تولید مثل بوده و عروق و اعصاب مهمی از آن عبور کرده و از تنه به اندام تحتانی میروند.
آناتومی لگن
کل استخوان لگن از به هم پیوستن دو استخوان بی نام در دو طرف و یک استخوان ساکروم در وسط و پشت تشکیل شده است. استخوان بی نام خود شامل سه قسمت به نام های ایلیوم Ilium ، ایسکیوم Ischium و پوبیس Pubis است. مفصل ران که مردم به آن مفصل لگن هم میگویند و در بین پزشکان به مفصل هیپ Hip joint معروف است بزرگترین مفصل بدن بوده و شکل گوی و کاسه ای دارد. قسمت گوی آن سر استخوان ران است و قسمت کاسه آن قسمتی از استخوان لگن است که به آن استابولوم Acetabulum میگویند.
شکستگی لگن چیست؟
شکستگی لگن نامی کلی برای تعداد زیادی از شکستگی ها است که معمولا بدنبال حوادثی مانند سقوط از ارتفاع، تصادف، حوادث ورزشی و حوادث حین کار و یا حتی زمین خوردن ایجاد میشود . شکستگی لگن در سنین بالا معمولا بدنبال زمین خوردن ایجاد میشود. در افراد مسن به علت پوکی و در نتیجه ضعیف شدن استخوان ، شکستگی لگن به راحتی و با ضربه کمی ایجاد میشود. شکستگی لگن در جوان ها معمولا بدنبال ضربات شدیدتر مانند تصادف اتومبیل و یا سقوط از ارتفع ایجاد میشود. شکستگی لگن را میتوان آنها را به سه دسته کلی تقسیم کرد. شکستگی حلقه لگن، شکستگی استابولوم و شکستگی اطراف مفصل ران. البته شکستگی سر استخوان ران جزو هیچکدام از سه دسته فوق نیست ولی میتوان آن را جزئی از علائم شکستگی لگن دانست.
شما می توانید برای انواع شکستگی لگن و درمان آن به کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی دکتر فرخانی در اصفهان مراجعه نمایید.
علائم شکستگی لگن
- بیمار مبتلا به شکستگی لگن، در قسمت خارجی بالای ران یا در کشاله ران احساس درد لگن می کند.
- با چرخش یا خم کردن مفصل باسن فرد درد شدیدی را احساس می کند.
- در صورتی که استخوان ها به دلیل یک بیماری (از قبیل سرطان و…) ضعیف شده باشد، بیمار برای دوره ای قبل از شکستگی در ناحیه ران یا کشاله ران خود احساس درد می کند.
- در صورتی که استخوان کامل بشکند، پا در سمتی که لگن آسیب دیده کوتاه تر از پای سالم به نظر می رسد.
- بیمار اغلب پای آسیب دیده را ثابت نگه می دارد و زانو و پایین پا را به سمت خارج می چرخاند.
راه ها و روش های درمان شکستگی لگن
در مواردی که فرد احساس می کند که دچار شکستگی لگن شده است، یک ارزیابی رادیو گرافی (مانند عکس برداری با اشعه ی ایکس) به منظور تشخیص دقیق و صحیح ضروری است. بیشتر شکستگی های لگن، برای اصلاح موقعیت استخوان و درمان و بهبودی پایدار، به عمل جراحی نیاز دارند. از روش های دیگر اصلاح موقعیت استخوان مانند تراکشن (کشیدن)، معمولا زمانی استفاده می شود که فرد نتواند تحت عمل جراحی قرار بگیرد. روش های جراحی بسیار متعددی برای درمان شکستگی لگن وجود دارند. نوع عمل جراحی که پزشک برای شما توصیه می کند، به شدت شکستگی بستگی دارد. یکی از راه های درمان شکستگی شدید لگن ، استفاده از پیچ و پلاک می باشد.
برای آشنایی با راه های درمان پارکینسون ، کلیک کنید.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
بررسی روش های درمان آرتروز مفصل لگن و ران
تاریخ انتشار : 1395-09-29تاریخ بروز رسانی : 1403-01-11 -
کلیات آناتومی مفصل ران در ناحیه لگن
تاریخ انتشار : 1396-03-16تاریخ بروز رسانی : 1402-08-21 -
درمان شکستگی لگن در سالمندان و جوانان
تاریخ انتشار : 1396-06-20تاریخ بروز رسانی : 1403-04-27 -
بررسی علل درد در ناحیه لگن
تاریخ انتشار : 1392-05-01تاریخ بروز رسانی : 1402-05-19 -
انواع دررفتگی مفصل لگن و درمان آن
تاریخ انتشار : 1395-11-23تاریخ بروز رسانی : 1402-09-21
نظرات کاربران درباره این مطلب :یزدانی [ 1402-08-13 ]
سلام دکتر بنده تصادف کردم ولگن سمت چپم شکست ودوعددپلاتین گذاشتن و رون پام کامل تا زانوکبودشده بود ولی الان بعد یکماه کنر درد شدید و پا درد دارم که تا انگشت پام تیر میکشه نمیدونم چرا اینجوری شدم راهنماییم کنید که چکار کنم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .