دو رباط یا لیگامان مهم و آناتومی انواع رباط زانو
رباط ها نوارهای بافتی بسیار محکمی هستند که دو سر آنها به استخوان های دو طرف مفصل متصل میشود و وظیفه آنها اینست که از یک طرف دو استخوان تشکیل دهنده مفصل را در کنار هم نگه داشته و اجازه نمیدهد که از هم دور شوند و از طرف دیگر به استخوان های تشکیل دهنده مفصل اجازه میدهد تا فقط در جهات خاصی روی هم حرکت کنند و اجازه حرکت در هر جهتی را نمیدهد.
دو رباط یا لیگامان مهم دو طرف زانو
- رباط جانبی داخلی یا لیگامان کلترال مدیال Medial collateral ligament: این رباط به صورت یک نوار پهن از بالا به سطح داخلی کندیل داخلی استخوان ران متصل شده و در پایین به زیر پلاتوی داخلی استخوان تیبیا میچسبد. وظیفه این رباط اینست که اجازه نمیدهد تا ساق به طرف بیرون کج شده و زاویه پیدا کند و در واقع مانع از انحراف زانو و ساق به سمت خارج میشود
- رباط جانبی خارجی یا لیگامان کلترال لترال Lateral collateral ligament: این رباط از بالا به سطح خارجی کندیل خارجی استخوان ران متصل شده و در پایین به سر استخوان فیبولا میچسبد. وظیفه این رباط اینست که اجازه نمیدهد تا ساق به طرف داخل کج شده و زاویه پیدا کند و در واقع مانع از انحراف زانو و ساق به سمت داخل میشود.
- دو رباط یا لیگامان رباط های صلیبی یا متقاطع داخل زانو: رباط متقاطع یا صلیبی جلویی یا قدامی Anterior cruciate ligament که به اختصار به آن ACL هم میگویند. این رباط در جلوی PCL و در بین دو کندیل داخلی و خارجی ران و در واقع در داخل زانو قرار داشته و مانع از لغزش پلاتوی تیبیا در زیر کندیل های ران به سمت جلو میشود. رباط متقاطع قدامی در بالا به سطح داخلی کندیل خارجی ران میچسبد و در پایین به ناحیه جلویی وسط پلاتوی تیبیا متصل میشود.
- رباط متقاطع یا صلیبی پشتی یا خلفی Posterior cruciate ligament: که به اختصار به آن PCL هم میگویند. این رباط در پشت ACL و در بین دو کندیل ران قرار گرفته و مانع از لغزش پلاتوی تیبیا به سمت عقب میشود. این رباط از سطح خارجی کندیل داخلی ران شروع شده و در پایین به ناحیه پشتی وسط پلاتوی تیبیا میچسبد . این دو رباط با کمک یکدیگر مانع از این میشوند که استخوان ها درشت نی و ران بر روی هم به سمت جلو عقب بلغزند و سر بخورند .
چهار رباط ذکر شده مهمترین عوامل حفظ پایداری مفصل زانو هستند.
برای آشنایی با علائم و عوارض بیماری پارکینسون ، کلیک کنید.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان کشیدگی و پارگی رباط صلیبی زانو جلویی و خلفی (ACL,PCL)
تاریخ انتشار : 1395-10-14تاریخ بروز رسانی : 1402-11-29 -
آیا ترمیم رباط مانند ترمیم منیسک است؟
تاریخ انتشار : 1392-03-03تاریخ بروز رسانی : 1402-10-24 -
آشنایی با رباط صلیبی زانو و انواع آسیب دیدگی آن
تاریخ انتشار : 1396-02-16تاریخ بروز رسانی : 1402-08-23
نظرات کاربران درباره این مطلب :حسین کیانرسی [ 1402-08-15 ]
سلام دکتر جان من عمل رباط صلیبی یکسال پیش انجام دادم که پاره شده بود دوباره بر اثر یه اتفاق مجددا پاره شد و باید دوباره عمل کنم .میخواستم بدونم شما عمل مجدد رباط انجام میدین هزینه اش چقدر میشه ممنون
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .