همه چیز در مورد بیماری تنیس البو یا آرنج تنیس بازان
سندرم آرنج تنیس بازان یا اپی کندیلیت جانبی یک وضعیت دردناک است که بر اثر فشار بیش از حد بر روی تاندون های آرنج ایجاد می شود. در واقع این بیماری نوعی تاندینیت یا تورم تاندون می باشد. علی رغم نام آن، ورزشکاران تنها افرادی نیستند که دچار این بیماری می شوند. اگر حرکات مکرر در مچ دست یا آرنج خود انجام می دهید، احتمال ابتلا به سندرم تنیس بازان را در خود افزایش خواهید داد. این سندرم در نقاشان، قصاب ها، نجار ها و مشاغلی از این دست نیز ممکن است ایجاد شود. درد اولیه ابتدا در تاندون و آرنج های شما ایجاد شده و سپس ممکن است به مچ دست نیز منتقل شود. سندرم آرنج تنیس بازان ممکن است در هر سنی ظاهر شود؛ اما در افراد 40 ساله بیشتر مشاهده می شود. هدف از انجام درمان، کاهش درد، بازگرداندن توان آرنج و مچ دست و در نهایت رفع این بیماری است. تمام این اهداف، به وضعیت بدن بیمار، سن و میزان پیشرفت بیماری وابسته است. بنابراین با بروز اولین علائم و نشانه های آن، به پزشک مراجعه کنید. پزشکان برای درمان غیر جراحی سندرم آرنج تنیس بازان از داروهای مسکن و ضد التهاب، انجام تمرین های فیزیوتراپی و توانبخشی و تمرین های کششی برای کاهش درد و افزایش قدرت دست استفاده می کنند.
علائم آرنج تنیس بازان
بیماران مبتلا به این عارضه ممکن است علائمی همچون موارد زیر را تجربه کنند:
- احساس درد آرنج ابتدا خفیف است؛ اما بهتدریج بدتر میشود.
- درد از خارج آرنج بهسمت پایین و تا مچ دست گسترش پیدا میکند.
- توانایی در نگهداشتن هر وسیلهای کاهش پیدا میکند.
- درد هنگام دست دادن یا فشار دادن هر وسیلهای بیشتر میشود.
- هنگام بلند کردن هر وسیله یا استفاده از ابزار درد افزایش پیدا میکند.
علت بروز آرنج تنیس بازان
علت آرنج تنیس بازان غالباً پیآمد آسیب دیدگی ناشی از استفاده بیش از اندازه است و زمانی رخ میدهد که عضلهها و تاندونهای ساعد به دلیل فعالیت مکرر یا سنگین کشیده یا رگ به رگ شود.
ریسک فاکتور های آرنج تنیس بازان
عواملی که ممکن است خطر ابتلا به آرنج تنیس بازان را افزایش دهند عبارتند از:
- سن. در حالی که آرنج تنیس بازان افراد در تمام سنین را تحت تأثیر قرار می دهد، در بزرگسالان بین 30 تا 50 سال شایع است.
- اشتغال. افرادی که مشاغلی دارند که شامل حرکات مکرر مچ دست و بازو می شود، بیشتر در معرض ابتلا به آرنج تنیس بازان هستند. به عنوان مثال می توان به لوله کش، نقاش، نجار، قصاب و آشپز اشاره کرد.
- ورزش های خاص. شرکت در ورزش های راکتی خطر ابتلا به آرنج تنیس بازان را افزایش می دهد، به خصوص اگر از تکنیک سکته مغزی ضعیف استفاده کنید.
میزان شیوع بیماری آرنج تنیس بازان
- تنیس البو بیماری شایعی است که در حدود 1-3 درصد افراد جامعه وجود دارد.
- افراد 20 الی 50 ساله بخصوص بالای 30 سال را درگیر می کند.
- در افراد غیر ورزشکار بیشتر از ورزشکاران روی میدهد و تنها 5% از بیماران افراد تنیس باز هستند.
- شیوع آن درمردان بیشتر از زنان است ولی در سنین بالا زنان بیشتر مبتلا میشوند.
- دست غالب بیشتر درگیر می شود و درگیری دوطرفه نیز کم است.
تشخیص آرنج تنیس بازان
بیماری تنیس البو به دلیل بروز درد آرنج می تواند ناراحت کننده باشد و به مرور زمان باعث کاهش دامنه حرکتی شود، از این رو تشخیص و درمان بیماری آرنج تنیس بازان بسیار حائز اهمیت است؛ پزشک در معاینات خود موارد زیادی را درنظرمی گیرد این موارد شامل علائمی است که باعث تشدید عارضه می شود، مانند شغل و فعالیت های ورزشی که با انجام آنها باعث ایجاد این عارضه شده است پزشک درمورد فعالیت هایی که باعث ایجاد این علائم شده اند و ناحیه ای از بازو که علائم ایجاد می شود با شما صحبت کرده و اطلاعاتی کسب می کند. در طول معاینات پزشک انواع مختلفی ازتست ها و آزمایش ها را برای تشخیص دقیق تر انجام می دهد. به عنوان مثال پزشک ازشما درخواست می کند که مچ دست وانگشتان خود را صاف کنید درحالیکه بازوی شما کاملاً صاف است تا پزشک بروز هرگونه درد در این ناحیه را ارزیابی کند. در صورتیکه در این ناحیه درد ایجاد شود مفصل شما سالم نیست و باید درمان شود. پزشک انجام روش های دیگر را برای مشخص شدن علت درد آرنج به بیمار توصیه می کند.
-
اشعه ایکس
این نوع عکس برداری برای مشخص شدن بیماری آرتروز مفصل ضروری است.
-
ام آر آی
درصورتیکه پزشک علت درد را با مشکلات ناحیه گردن مرتبط تشخیص دهد انجام عکس برداری به وسیله ام آر آی را به بیمار توصیه می کند. این عکس برداری اختلالاتی مانند بیرون زدگی دیسک یا آرتروز گردن را نشان می دهد. این دو اختلال می توانند، علت درد بازو باشند و به پزشک برای تشخیص کمک بسیاری می کند.
-
الکترومایوگرافی
این عکس برداری برای تشخیص فشردگی عصب ها مؤثراست عصب های زیادی درناحیه آرنج قراردارند و علائم فشردگی عصب شبیه به علائم عارضه تنیس البو است پس با انجام این تست علل درد آرنج کاملاً مشخص می شود.
درمان آرنج تنیس بازان
برای درمان عارضه آرنج تنیس بازان، اولین و مهمترین اقدام، حذف و یا کاهش فعالیتی است که انجام آنها باعث ایجاد این بیماری شده است. ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و کار، تاثیر بسزایی بر افزایش اثربخشی درمان تنیس البو خواهد داشت. اگر بعد از اجتناب از انجام این فعالیت، ناراحتی شما از بین نرود، روشهای درمان تنیس البو زیادی برای کاهش درد و ضعف ناشی از آن وجود دارد که می توانید با کلیک بر روی لینک به آنها دسترسی داشته باشید.
راه های پیشگیری از بیماری آرنج تنیس بازان
شما می توانید با حفظ تناسب اندام خود، استفاده از تکنیک های مناسب در کار و یا هنگام ورزش کردن و همچنین استفاده از تجهیزاتی که برای بدن و میزان فعالیت شما طراحیشدهاند، از عارضه ی آرنج تنیس بازان جلوگیری کنید. فیزیوتراپیست می تواند این کارها را به شما آموزش دهد. اگر سال ها قبل به تنیس البو مبتلا شده اید، در صورتی که تاندون های شما به خوبی ترمیم نشده و یا قدرت عضلانی و دامنه ی حرکتی مفاصل شما بازیابی نشده باشند، خطر ایجاد دوباره ی آسیب وجود خواهد داشت. بازگشت به فعالیت ها و ورزش های قبلی در زمانی که آسیب قبلی هنوز بهبود نیافته است، خطر ابتلا به آرنجی که همیشه دردناک بوده و یا پایداری خود را از دست داده و ممکن است هر لحظه دوباره به عارضه مبتلا شود وجود خواهد داشت. فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند تا تصمیم بگیرید چه زمانی برای بازگشت به سطح فعالیت و ورزش های قبلی مناسب بوده و دست و مچ و آرنج شما قدرت کافی برای این کار را دارند.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
فیزیوتراپی تنیس آلبو؛ درمان آرنج تنیس بازان با طب فیزیکی
تاریخ انتشار : 1395-11-02تاریخ بروز رسانی : 1403-01-23 -
درمان آرنج تنیس بازان با استفاده از روش اوزون تراپی
تاریخ انتشار : 1402-09-08تاریخ بروز رسانی : 1403-01-25 -
آرنج تنیس بازان یا تنیس آلبو: علت و علائم
تاریخ انتشار : 1392-08-25تاریخ بروز رسانی : 1403-01-23 -
انواع روش های درمان خانگی درد آرنج تنیس بازان
تاریخ انتشار : 1395-12-07تاریخ بروز رسانی : 1403-01-23 -
درمان جراحی و غیر جراحی بیماری آرنج تنیس بازان
تاریخ انتشار : 1392-08-25تاریخ بروز رسانی : 1403-01-23
نظرات کاربران درباره این مطلب :کاویانی [ 1402-08-20 ]
سلام آقای دکتر من چند روز پیش تو باشگاه ورزش میکردم همینجور که ایستاده بودم وزنه ایی که همیشه دمبل میزدم رو برداشتم و چنان سوزش و درد شدیدی توی دستم حس کردم که وزنه از دستم افتاد و اونروز اصلا ورزش نکردم علت درد و این سوزش چی بوده ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .