همه چیز در مورد سندرم جراحی ناموفق دیسک کمر
سندرم جراحی ناموفق کمر یک عارضه نسبتاً شایع است که باعث ایجاد درد جدید پس از انجام عمل کمر در ناحیه کمر می شود. سندرم جراحی ناموفق کمر به دلایل متعددی ایجاد می شود که می تواند شامل شرایط بیمار و روش های نامناسب جراحی باشد. سندرم جراحی ناموفق کمر واقعاً یک سندرم نیست بلکه یک اصطلاح گمراه کننده برای توصیف ادامه درد پا یا درد کمر پس از انجام عمل جراحی است. افراد مبتلا به سندرم جراحی ناموفق کمر باید برای مشخص شدن علل زمینه های ایجاد کننده درد مورد معاینه و ارزیابی قرار گیرند. روش های مختلف درمانی که می تواند برای بهبود این عارضه به کار برده شود، وجود دارد که طیفی از روش های درمانی از درمان های محافظه کارانه متداول تا روش های درمانی تهاجمی تر را شامل شود. نتایج درمانی مطلوب معمولاً در ترکیب با اقدامات درمانی دیگر قابل حصول است. بیماران باید در مورد علائم خود با پزشک صحبت کرده تا وی بتواند برنامه درمانی مناسبی برای بیماری آنها ارائه نماید.
جلوگیری از جراحی باز دیسک کمر
برای جلوگیری از بروز چنین عوارضی بعد از جراحی های کمر و ستون فقرات، بهترین راه، دنبال کردن روش های طب فیزیکی و توانبخشی است که متخصصین مجرب در این زمینه متناسب با میزان حاد بودن مشکل شما بکار می برند. هدف از درمان های فیزیکی پس از جراحی ستون فقرات تقویت عضلات نگهدارنده ستون فقرات است که میتواند باعث بهبود وضعیت و حالت بدن شود. عضلات قوی در این ناحیه، ستون فقرات را نگه داشته و انعطاف پذیری و ثبات آن را افزایش داده و فشار را از روی عصب های ستون فقرات برمی دارند. متخصص توانبخشی و طب فیزیکی تعیین خواهد کرد که درمان چقدر طول می کشد. متخصصین ما همچنین تمرینات ورزشی را که می توانید در منزل یا در محل کار بر روی صندلی انجام دهید به شما آموزش می دهند.
سندرم جراحی ناموفق کمر چگونه است؟
به درد باقیمانده یا درد جدید ایجاد شده پس از انجام عمل جراحی ستون فقرات اشاره دارد. علائم در افراد مبتلا به سندرم عمل ناموفق کمر بلافاصله پس از عمل از بین می رود اما درد در این افراد سه تا شش ماه پس از عمل جراحی دوباره احساس می شود. علائم شایع سندرم عمل ناموفق کمر شامل درد مبهم و پراکنده در کمر و پاها است. به علاوه احساس های غیرطبیعی مانند درد شبیه به سیخ زنی در این نواحی از بدن احساس می شود.
ما به بیماران بسیاری کمک کرده ایم که سلامتی خود را دوباره بازیابند و مشتاقیم که به شما نیز کمک کنیم. برای شروع درمان خود در این کلینیک یا برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید از طریق شماره های 32367465 - 031 و 32330382 - 031 با کلینیک تخصصی دکتر فرخانی تماس حاصل فرمایید.
دلایل ابتلا به سندرم جراحی ناموفق کمر
دلایل ابتلا به سندرم جراحی ناموفق کمر به عوامل مختلفی بستگی دارد که عبارتند از:
انتخاب نادرست بیمار شایع ترین علت ابتلا به سندرم جراحی ناموفق کمر انتخاب نادرست بیمار است. اختلالات روانی می تواند باعث دستیابی به نتایج ضعیف پس از انجام عمل جراحی کمر باشد. به علاوه نتایج ضعیف عمل جراحی در بیمارانی که رفتارهای درد غیرطبیعی داشته و آنانی که افسردگی بالینی یا اضطراب دارند بیشتر دیده میشود. تشخیص اشتباه نتایج ضعیف عمل جراحی ممکن است به دلیل این باشد که آسیب شناسی و پاتولوژی درون ستون فقرات که قبل از انجام عمل انجام می شود، اشتباه تشخیص داده شده باشد. عدم تشخیص مشخص و مطمئن علت ایجاد کننده درد باعث میشود که نتایج مورد انتظار پس از عمل حاصل نشود و درد دوباره پس از عمل بازگردد زیرا مشکل هنوز به درستی برطرف نشده است. انتخاب بهینه مداخلات جراحی اشتباهات جراحی یکی دیگر از علل ناموفق بودن عمل جراحی است. شایع ترین اشتباه در عمل جراحی ستون فقرات دیسککتومی در سطح اشتباه است.
برخی دیگر از اشتباهات عبارتند از:
- عدم تشخیص درست محل دقیق تنگ شدن کانال نخاع
- ترکیب اشتباه مهره ها برای انجام عمل فیوژن
- به علاوه، انتخاب یک عمل جراحی که در آن نتوان به اندازه کافی علائم بیمار را بهتر کرد می تواند باعث دستیابی به نتایج ضعیف باشد.
- روش های جراحی نامناسب حتی زمانی که بیماری و دلیل اصلی بیماری فرد به درستی تشخیص داده شده و عمل جراحی درستی نیز انتخاب شده باشد، اگر عمل جراحی به طور ناقص یا نامناسب انجام شود، نتایج حاصل از آن ضعیف خواهد بود.
- به علاوه آنها باید به سرعت تشخیص داده شده و درمان شوند تا از آسیب دیدگی های بعدی پیشگیری شود.
- آسیب شناسی عود درد عود دوباره علائم پس از انجام عمل جراحی ممکن است به دلیل فرایند بیماری های دیژنراتیو یا تغییرات بیو مکانیکی ناشی از عمل جراحی باشد.
- عود دوباره فتق دیسک کمر معمولاً در 5 تا 25 درصد از بیماران اتفاق می افتد، شکل گیری بافت های اسکار در اطراف ریشه عصب در نخاع پس از انجام عمل جراحی ممکن است باعث باقی ماندن درد پس از انجام عمل جراحی باشد.
درمان سندرم عمل ناموفق کمر
درمان بیماران مبتلا به سندرم عمل ناموفق کمر با دانستن سوابق بیماری، تمرکز بر معاینات فیزیکی و انتخاب درست آزمایش های تشخیصی انجام می شود. ارزیابی و معاینه بیمار مبتلا به سندرم عمل ناموفق کمر شامل شناسایی علائم، رد احتمال علل دیگر مرتبط با ستون فقرات، شناسایی علل خاص نخاعی و ارزیابی وضعیت روحی بیمار میشود.
-
داروها
ممکن است مصرف برخی داروهای برای کاهش درد ضروری باشد. این داروها شامل داروهای ضد درد و داروهای ضدالتهاب مانند داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی است. به علاوه ممکن است برای برخی از بیماران داروهای مخدر برای استفاده کوتاه مدت تجویز شود. همچنین برخی داروهای ضدافسردگی نیز ممکن است تجویز شوند.
-
تزریق ها
تزریق استروئیدهای اپیدورال، مسدودکننده های عصبی و تزریق های نقطه ماشهای ممکن است برای کاهش درد به کار برده شوند. تزریق استروئیدهای اپیدورال حاوی کورتیکواستروئیدهای تزریقی ترکیب شده با مواد بی حس کننده است که در فضای اپیدورال محل آسیب دیده تزریق می شود. مسدودکننده های عصبی حاوی داروهای تزریقی مسدودکننده یا داروهایی که به طور مستقیم در ریشه عصب تزریق شده و سیگنال های درد را مسدود می کنند، می شود. تزریق نقاط ماشه ای شامل تزریق مستقیم دارو در نقاط ماشهای برای کاهش درد است.
برای آگاهی از انواع روش های درمان جراحی و غیر جراحی دیسک کمر ، کلیک کنید.
-
درمان های فیزیکی
درمان های فیزیکی، درمان های دستی ، TENS یا الکتروتراپی و اوزون تراپی روش های درمانی مکمل برای بیمارانی است که از درد ناشی از سندرم عمل ناموفق کمر رنج می برند. تمرینات کششی پس از عمل جراحی کمر کشش ریشه عصب در دوران بازتوانی و بهبودی پس از عمل جراحی می تواند فیبروزهای اپیدورال را محدود کرده تا از بروز مشکلات بالینی جلوگیری شود. بیشتر بافت های اسکاری 6 تا 12 هفته پس از انجام عمل جراحی کمر شکل می گیرند. فرض بر این است که اگر بافت اسکار شکل بگیرد تبدیل به مشکل نخواهد شد. برای مثال، حرکات رفت و برگشتی مچ پا برای کشش عضلات همسترینگ که بزرگترین عضله پشت ران است باعث می شود که در محل دیسک عمل شده در قسمت پایینی کمر از ایجاد زخم و اسکار جلوگیری شود.
-
تحریک نخاع
اگر درد ناشی از سندرم عمل ناموفق کمر پس از انجام اقدامات درمانی اولیه مدیریت درد مداوا نشد، ممکن است تحریک نخاع توصیه شود. در این روش درمانی الکترودهای محرک در فضای اپیدورال قرار داده شده و تولیدکننده پالس الکتریکی کوچکی نیز در نزدیکی ستون فقرات قرار داده می شود که به سیم های هادی متصل است. این ابزار معمولاً ریموت کنترل دارد. محرک نخاع، پالسهای الکتریکی کوچکی به نخاع ارسال کرده تا به کنترل دردهای مزمن کمک کند.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
بیرون زدگی دیسک کمر به چه وضعیتی گفته می شود؟
تاریخ انتشار : 1401-10-03تاریخ بروز رسانی : 1403-01-28 -
چگونه از ابتلا به فتق دیسک کمر جلوگیری کنیم؟
تاریخ انتشار : 1392-07-18تاریخ بروز رسانی : 1403-02-04 -
انواع بیماری دیسک کمر و روش های درمان آن
تاریخ انتشار : 1392-11-22تاریخ بروز رسانی : 1403-02-03 -
انواع روش های درمان جراحی و غیر جراحی دیسک کمر
تاریخ انتشار : 1395-10-30تاریخ بروز رسانی : 1403-02-04 -
راه های درمان غیر جراحی بیرون زدگی دیسک کمر
تاریخ انتشار : 1401-12-28تاریخ بروز رسانی : 1403-02-03
نظرات کاربران درباره این مطلب :زهرا پیرمرادی [ 1402-08-25 ]
سلام من خانمی هستم 38 ساله ،درد شدیدی از کمر دارم که تا ساق پاهام تیر میکشه و راه رفتن رو برام مشکل کرده طوری که تا کف پام کشیده میشه
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .