درد آرنج، علت و درمان با روش های طب فیزیکی و فیزیوتراپی
آرنج یک ساختار پیچیده است. این عضو بدن از سه استخوان تشکیل شده است که مفصلی بین آنها قرار دارد و رباط هایی مسئولیت پایداری آنها را بر عهده دارند و عضلاتی موجب حرکت و استحکام آنها می شوند. آرنج بخش زیادی از فشار ناشی از فعالیت های روزمره از قبیل بلند کردن و یا حمل جعبه ها و یا حرکاتی بسیار پیچیده تر مانند پرتاب توپ بیسبال را تحمل می کند. عضلاتی که آرنج را احاطه کرده اند مسئولیت حرکات مچ دست را نیز بر عهده دارند. مشکلات آرنج ممکن است به دلیل استفاده های بیش از حد، صدمات ضربه ای و یا تغییراتی که به طور طبیعی در بدن ایجاد می شوند، بوجود آیند. برای اکثر افراد مبتلا به درد آرنج، بهره گیری از روش های مختلف طب فیزیکی و توانبخشی و تمرینات اصلاحی می توانند در کاهش علت درد آرنج و یا حتی رفع آن مؤثر باشد.
در صورتیکه درد آرنج شما شدید، مزمن و یا در حال وخیمتر شدن است حتما در اولین فرصت با یک پزشک مشورت نمایید. مطمئن باشید زمان و مخارجی بابت تصویربرداری اشعه ی ایکس و انجام مشاوره با یک پزشک متخصص هزینه می کنید، برایتان سودمند خواهد بود. بهتر است به جای تأسف، به دنبال راحتی و ایمنی خود باشید، چرا که شما به آرنج های خود در تمام مدت زندگی خود نیاز خواهید داشت.
علل درد آرنج
غالباً درد آرنج به دلیل استفاده ی بیش از حد ایجاد می شود. بسیاری از ورزش ها، تفریحات و کارها به انجام حرکات مکرر دست، مچ و بازو نیاز دارند. هر چند گاهی ممکن است آرتروز دلیل ایجاد درد باشد، لیکن معمولاً مفصل آرنج، نسبت به بسیاری از مفاصل دیگر، کمتر در معرض سایش و پارگی قرار دارد.
علل غالب درد آرنج عبارتند از:
- شکستگی آرنج
- تورم کیسه های مفصلی
- دررفتگی آرنج
- عارضه ی آرنج گلف باز
- آرتروز
- عارضه ی استئوکوندریت
- روماتیسم مفصلی
- رگ به رگ شدن یا کشیدگی
- شکستگی تنشی
- التهاب تاندون ها
- عارضه ی آرنج تنیس بازان
- آسیب های پرتابی
- گرفتگی رشته های عصبی
علائم دردهای آرنج
درد آرنج غالباً به صورت احساس سوزشی بر روی استخوانی در کنار آرنج توصیف می شود. علائمی که همراه با درد آرنج مشاهده می شوند معمولاً به نحو مطلوبی قابل درمان خواهند بود:
- ناتوانی در حمل اشیاء و یا استفاده از بازو
- آسیب هایی که منجر به تغییر شکل مفصل می شوند.
- درد آرنج که شب هنگام یا در حال استراحت بروز پیدا می کند.
- درد آرنج که بیش از چند روز ادامه داشته باشد.
- ناتوانی در خم و راست کردن بازو
- تورم و یا کبودی قابل توجه اطراف مفصل و یا بازو
- نشانه هایی از عفونت مانند تب، قرمز شدن یا گرم شدن
روش های درمانی دردهای آرنج
اولین، مهمترین و بهترین روش درمان دردهای آرنج، یافتن علت درد و از بین بردن آن، حداقل به طور موقت است. در صورت باقی ماندن علت، درد برای مدت زمان طولانی تری ماندگار خواهد بود.
در ادامه برخی از تکنیک های کاهش یا رفع درد آرنج معرفی خواهند شد:
داروهای ضد التهابی
- داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی که غالبا تحت عنوان NSAIDs شناخته می شوند، از جمله ی رایج ترین داروهایی هستند که بویژه برای بیمارانی که دردهای آنها به دلیل مشکلاتی چون آرتروز، تورم کیسه های مفصلی، التهاب تاندون ها و یا استروئیدها ایجاد می شوند، تجویز می گردند.
متخصص طب فیزیکی با به کارگیری روش های توانبخشی و درمانی مختلف از جمله فیزیوتراپی ، لیزر درمانی ، اوزون درمانی و تزریق پی آر پی به درمان هر چه سریعتر بیماران کمک خواهد کرد. برای اطلاعات از روش های طب فیزیکی و فیزیوتراپی جهت درمان درد آرنج و یا رزور نوبت می توانید با ما از طریق شماره های 32367465 - 031 و 32330382 - 031 تماس حاصل فرمایید.
تمرینات ورزشی و درمان های فیزیکی
- فیزیوتراپی شیوه ی درمانی پویایی است که با بهرهگیری از تکنیک های درمانی مختلف، در جهت بازیابی توان حرکتی و عملکرد بدن اقدام می کند.
- هدف از تمرینات فیزیوتراپی بهینه سازی توان حرکتی و عملکرد افراد است و همزمان با آن می تواند درد را کاهش دهد و از رخداد مجدد آنها جلوگیری می کند.
- ممکن است برخی از افراد به یک یا دو شیوه ی درمانی نیاز داشته باشند، برخی ممکن است به دوره های طولانی تری برای توانبخشی نیاز داشته باشند. در ادامه یکی از تمرینات پیشنهادی درمان درد آرنج توضیح داده می شود.
- این تمرین تنها فقط 15 ثانیه طول می کشد اما می تواند تأثیر چشمگیری برروی زندگی فرد بیمار داشته باشد. این تکنیک باعث احیای سریع عملکرد می شود و علاوه بر این در پاکسازی مریدین دست نیز بسیار مؤثر خواهد بود.
لیزر درمانی
- درمان با استفاده از لیزرهای کم توان که تحت عنوان LLLT یا لیزر سرد شناخته می شود، تکنیکی در پزشکی است که در تسکین دردهای آرنج بسیار مؤثر عمل می کند. در این روش باریکه ی لیزری کم توان، بدون وارد آوردن هر گونه آسیب یا ایجاد سوختگی در ناحیه ی تحت درمان، از طریق پوست به بدن نفوذ می کند.
- اثرات قدرتمند ضد التهابی این دسته از لیزرها در درمان التهاب و وخامت شرایط تاندون ها بسیار مؤثر خواهد بود. این ابزار از طریق افزایش گردش خون و تحریک سلول ها و بافت آسیب دیده منجر به ترمیم و احیاء عملکرد عادی آرنج می شود.
اوزون تراپی
- اوزون تراپی یک تکنیک تزریقی هومیوپاتی، اکسیژن است که برای درمان درد بخش هایی از بدن مانند آرنج استفاده می شود. معمولاً بیمارانی که این شیوه ی درمانی استفاده می کنند در 75 درصد از موارد برای همیشه از این دردها رها می شوند.
تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)
- درد آرنج گاهی به دلیل مشت کردن دست ایجاد می شود که در این حالت معمولا با انجام حرکاتی چون وارد کردن دست در آستین لباس ها این درد احساس می شود.
- پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)، پلاسمای خونی حاوی غلظت بالایی از پلاکت (عامل ترمیم کننده ی بافت های آسیب دیده ی بدن) است.
- این غلظت بالای پلاکت دارای فاکتورهای رشدی است که برای آغاز و سرعت بخشیدن به فرایند ترمیم و بازسازی بافت آسیب دیده ی آرنج بسیار حیاتی است.
- این پروتئین های زیست فعال آغاز کننده ی درمان و ترمیم بافت هم بند هستند و از طریق ایجاد عروق خونی جدید، فرایند بهبودی را سرعت می بخشند.
تحریک الکتریکی عصب (TENS)
- تحریک الکتریکی عصب (TENS) روش جدیدی برای تسکین درد است. در این روش الکترودهایی برروی پوست ناحیه ی آرنج قرار داده می شوند و سپس پالس های الکتریکی کوچکی از طریق آنها به بدن انتقال می یابند. عقیده بر این است که این عمل می تواند درد را تسکین دهد.
مگنت تراپی
- قرار دادن آهنرباهایی ثابت و قدرتمند بر روی آرنج، میزان التهاب، تورم و در نتیجه ی آن، درد را کاهش می دهد. بهتر است انجام مگنت تراپی در طی دوره هایی 3 تا 4 هفته ای انجام شود.
شاکویو تراپی
- شاکویو تراپی شیوه ای درمانی است که از امواج صوتی با انرژی بالا برای درمان دردهای ناشی از عارضه آرنج تنیس بازان استفاده می کند.
- در این شیوه ی درمانی، و سیل های خاص امکان عبور این امواج صوتی از طریق پوست اطراف ناحیه ی آرنج به نواحی آسیب دیده را فراهم می آورد.
- گاهی استفاده از این امواج می تواند دردناک باشد، به همین دلیل ممکن است از بی حسی موضعی در ناحیه ی تحت درمان استفاده شود.
- ممکن است به یک یا چند جلسه ی کاری برای تکمیل این درمان نیاز باشد.
ماساژ درمانی
- ممکن است درد آرنج در نتیجه ی عدم تعادل عضلات و یا محدودیت بافت نرم نواحی دیگری از یدن ایجاد شده باشد. به عنوان مثال، در مواردی که بافت عضلات سینه و یا عضلات بزرگ پشت از اندازه ی مناسبی برخوردار نباشد، فرد را در مواقعی که قصد چرخاندن شانه های خود به سمت بیرون (گرداندن دست ها به سمت بیرون از بدن) را دارد، دچار مشکل می کند.
- مراجعه به یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و انجام تکنیک های ماساژ درمانی بر روی کمر، عضلات سینه، عضلات دو سر و عضلات بزرگ پشت می تواند دردهای آرنج ناشی از این قبیل عوارض را تسکین دهد. هر چه نواحی بالا تنه ی بدن بهتر حرکت کند، احساس بهتری در آرنج ها به وجود می آید.
جراحی درد آرنج
در مواردی که دیگر روش های درمانی قادر به تسکین درد نباشند و فرد بیمار با وفاداری کامل نسبت به برنامه ی توانبخشی خود، مدت زمان زیادی را برای درمان صرف کرده باشد ولی با این وجود، محدودیت های حرکتی دستان او برطرف نشده باشد، ممکن است پزشک انجام جراحی را پیشنهاد دهد. انجام این جراحی به صورت سرپایی امکانپذیر است و بیمار پس از انجام آن می تواند در همان روز به منزل خود بازگردد. در این روش درمانی برای تسکین درد، با استفاده از جراحی تاندون ملتهب اصلاح می شود و یا تاندون از موضع خود جدا شده و سپس مجدداً دوباره متصل می شود.
برای کسب اطلاعات در مورد رگ به رگ شدن و کشیدگی عضلات گردن در تصادفات ؛ کلیک کنید.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان انواع دررفتگی مفصل آرنج دست با فیزیوتراپی و ورزش
تاریخ انتشار : 1396-06-20تاریخ بروز رسانی : 1402-05-10 -
درد پشت آرنج دست و درمان های مختلف آن
تاریخ انتشار : 1395-11-16تاریخ بروز رسانی : 1402-09-21 -
علت، علائم و روشهای درمان التهاب تاندون آرنج
تاریخ انتشار : 1402-08-21تاریخ بروز رسانی : 1402-08-27 -
درمان درد آرنج و علت آن
تاریخ انتشار : 1394-08-19تاریخ بروز رسانی : 1402-05-19 -
علائم و درمان آرنج گلف بازان یا گلف البو
تاریخ انتشار : 1395-11-21تاریخ بروز رسانی : 1402-09-21
نظرات کاربران درباره این مطلب :مظفری [ 1402-08-28 ]
سلام مشکل من اینه که درد آرنج منو هیچ دکتری تشخیص نداد حتی یکبار هم عکل کردم ولی جواب نداد الان نزدیک به 3 ساله درد شدیدی تو آرنج دارم هفته پیش خود ب خود کبود شد و رگ ورم کرد و نمیدونم دلیلش چیه ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .