درمان شکستگی آرنج با فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی
شکستگی آرنج بسیار دردناک است. این آسیب دیدگی می تواند توان حرکتی دست، شانه و مچ دست شما را کاهش دهد. شکستگی آرنج می تواند توانایی شما را در کار کردن، انجام کارهای منزل یا مشارکت در برنامه ها و کارهای تفریحی کاهش دهد.
مهمترین مشکل پس از شکستگی آرنج دست ، چوب شدگی آن است که دامنه حرکتی دست را محدود می کند. در برخی موارد این چوب شدگی تا مدت ها پس از بهبودی شکستگی استخوان نیز باقی می ماند؛ بنابراین متخصص طب فیزیکی و توانبخشی درمان های فیزیکی را بلافاصله پس از آسیب دیدگی شروع کرده تا اولین حرکات آرنج پس از بهبودی شروع شوند.
اگر شما دچار شکستگی آرنج شدید باید بلافاصله اقدامات پزشکی لازم را انجام دهید. اشتباه در گزارش دهی به پزشک ممکن است باعث آسیب دیدگی های دائمی یا از دست رفتن کارکرد طبیعی دست و بازوها شود. البته برنامه های بازتوانی پس از بهبود شکستگی قسمت مهمی از درمان شکستگی آرنج است.
متخصصین ما در کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی برای استفاده دوباره از آرنج دست و آرنج با شما کار می کند. آنان با به کارگیری روش های مختلف درمانی و اقدامات فیزیکی به شما کمک می کند تا بتوانید سریعتر به انجام فعالیت های روزمره خود بپردازید.
برای اطلاع از سایر خدمات درمانی ما در حیطه طب فیزیکی و توانبخشی و یا اطلاع از ساعات کار کلینیک می توانید با ما از طریق شماره های 32367465 - 031 و 32330382 - 031 تماس حاصل فرمایید.
آناتومی آرنج
- آرنج مفصلی است که در آن استخوان بازو (هیورموس) با استخوان ساعد (استخوانهای رادیوس و اولنا) تلاقی پیدا می کند.
- انتهای استخوان اولنا، اولکرانون نامیده می شود.
- این استخوانی است که وقتی شما دست خود را روی میز می گذارید آن را احساس می کنید.
- تعداد زیادی عضلات به آرنج پیوند خورده که به حرکت بازو، مچ و دست کمک می کند.
- استخوان های آرنج توسط رباط ها در قسمت داخلی و خارجی بازو به یکدیگر متصل شده اند.
علل شکستگی آرنج
- ممکن است واضح به نظر برسد اما شایع ترین دلیل شکستگی آرنج، ضربه به دست در نزدیکی آرنج است.
- این می تواند به دلیل زمین خوردن با دستان باز و کشیده، تصادفات رانندگی یا آسیب دیدگی های ورزشی باشد.
اگر میخواهید درباره علائم و درمان پا ضربدری با فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی بیشتر بدانید مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
علائم شکستگی آرنج
علائم شایع شکستگی آرنج عبارتند از:
- درد در آرنج، قسمت بالایی دست یا ساعد
- تورم در اطراف ناحیه آرنج
- کبودی یا تغییر رنگ اطراف آرنج
- از دست دادن توان حرکتی اطراف آرنج و ساعد
- بدشکلی (مانند یک توده یا برآمدگی) نزدیک آرنج یا بازوها
شکستگی آرنج چگونه تشخیص داده شده و درمان میشود؟
عکس برداری به وسیله اشعه ایکس برای تشخیص شکستگی آرنج به کار برده می شود. در برخی موارد سی تی اسکن برای بررسی بهتر استخوان های آرنج به کار برده می شود تا مشخص شود که آیا سطح مفصل در آرنج آسیب دیده است یا نه.
درمان شکستگی آرنج
پس از تشخیص شکستگی آرنج، پزشک شکستگی را کاهش می دهد. این فرایندی است که در آن استخوان آرنج در محل صحیح خود قرار داده می شود تا روند بهبودی تسریع شود. پزشک به شما کمک می کند تا متوجه شوید که کدام روش درمانی برای کاهش شکستگی آرنج شما ضروری است.
پس از کاهش شکستگی آرنج، شما باید از آتل یا اسلینگ استفاده کنید. در برخی موارد نیز باید دست گچ گرفته شود. بی حرکت بودن دست در گچ می تواند باعث گرفتگی شدید دست و بی حرکت شدن دائمی دست در ناحیه آرنج شود.
درمان های فیزیکی پس از شکستگی آرنج
برخی اختلالات که شما می توانید به کمک درمان های فیزیکی برطرف کنید عبارتند از:
دامنه حرکتی
- یکی از مهم ترین اهداف درمان های فیزیکی پس از شکستگی آرنج، بازگرداندن دامنه حرکتی نرمال آرنج است. آرنج یک مفصل پیچیده است که به وسیله آن می توانید دست خود را خم کرده یا آن را بچرخانید. بازیابی دامنه کامل حرکتی آرنج و ساعد مهم ترین فاکتور برای استفاده عادی از دست است.
- اگر دامنه حرکتی آرنج شما به شدت محدود شده است، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی به شما استفاده از اسپلینت دینامیک را توصیه می کند. این اسپلینت فنری که در روز مورد استفاده قرار میگیرد، کشش جزئی در مفصل آرنج ایجاد کرده تا دامنه حرکتی آن را بهبود بخشد. اسپلینت میتواند به فلکشن (خم کردن) و کشش (صاف کردن) آرنج کمک کند.
- حرکات پسیو مداوم (سی پیام) در خلال دو مرحله اول گرفتگی و چوب شدگی برای پمپاژ خون و دفع مایعات متورم کننده از مفصل آرنج و بافت ها به کار برده می شود. این کار باعث می شود که انطباق بافت نرم اطراف به صورت طبیعی حفظ شود. سی پیام برای پیشگیری از پیشرفت چوب شدگی بلافاصله پس از انجام عمل جراحی به کار برده می شود و تا زمان از بین روفتن تورم که باعث محدود شدن کامل دامنه حرکتی آرنج می شود ادامه پیدا می کند. این مفهوم برای بازتوانی موفق آرنج به کار برده می شود.
تقویت
- پس از شکستگی آرنج، درد و تورم اطراف آرنج مانع از به کار گیری دست می شود. ممکن است نیاز باشد که شما از اسلینگ استفاده کنید که باعث محدود شدن شما در استفاده از آرنج، مچ و دست می شود. اگر شما برای کاهش شکستگی، عمل جراحی انجام داده اید، عضلات اطراف شکاف جراحی ممکن است برای بهبودی به زمان بیشتری نیاز داشته باشند. این دوره زمانی استفاده نکردن از دست ممکن است باعث ضعیف شدن شدید آرنج، شانه، مچ و دست شما بشود.
- متخصص طب فیزیکی و توانبخشی می تواند تمرینات تقویتی شانه و آرنج ها را به شما آموزش دهد. متخصصین همچنین می تواند تمریناتی را برای شما تجویز کند که به شما در تقویت دست و مچ کمک کرده و باعث شود شما بتوانید از دست خود به صورت عادی استفاده کنید.
- اگر شما از اسلینگ استفاده می کنید، فیزیوتراپیست می تواند به شما روش های درست استفاده از اسلینگ را آموزش دهد.
درد و تورم
- پس از شکستگی آرنج، ممکن است در ناحیه آسیب دیده درد و تورم ایجاد شود.
- فیزیوتراپیست می تواند به شما در مدیریت درد و تورم با روش هایی مانند تحریک الکتریکی ، TENS ، شاک ویو تراپی ، لیزر درمانی ، ماساژ درمانی، تکار تراپی و استعمال یخ کمک کند.
بافت اسکار
- اگر شما برای کاهش شکستگی، عمل جراحی انجام داده اید، فیزیوتراپیست برای مدیریت بافت زخمی به جا مانده از جراحی به شما کمک می کند.
- ماساژ بافت زخمی و حرکت دادن آرنج ممکن است برای کمک به بهبود حرکتی آن مفید باشد.
- فیزیوتراپیست می تواند به شما روش های خود مدیریتی را آموزش دهد که می توانید آنها را در منزل به کار ببرید.
بازگشت به حالت عادی
- شکستگی آرنج باید پس از گذشت دو ماه به طور کامل بهبود یابد و شما بتوانید پس از گذشت حدود سه ماه پس از آسیب دیدگی به فعالیت های عادی خود بپردازید.
- این بسیار عادی است که پس از این مدت هم شما در هنگام حرکت دادن آرنج خود دچار مشکل باشید.
- بنابراین انجام تمرینات حرکتی و تقویتی در این مدت نیز از اهمیت زیادی برخوردار است که می توانید این تمرینات را از فیزیوتراپیست خود یاد بگیرید.
- حتماً با پزشک در مورد نتایج منتظره با توجه به شرایط خودتان صحبت کنید.
- درمان های فیزیکی پس از شکستگی آرنج در صورتی که در مراحل اولیه حرکت آغاز شود می تواند مفید باشد.
- این کار میتواند به بازگرداند قدرت و عملکرد بازوهای شما کمک کرده در حالی که به شما در مدیریت درد و تورم موجود نیز کمک می کند.
- همکاری نزدیک با متخصص طب فیزیکی و توانبخشی پس از شکستگی آرنج می تواند به شما در بازگشت سریع و مطمئن به فعالیت های روزمره کمک شایانی کند.
همچنین بخوانید : علت و روش های درمان گزگز سینه پا و درد بین انگشتان پا
نظرات کاربران درباره این مطلب :تبریز [ 1402-04-04 ]
با سلام آیا امکان دارد پس از گذشت چندین سال از عمل جراحی آرنج دست به طور کامل باز شود الان باز نمیشود
قیام الدین امیری [ 1401-10-26 ]
من در افغانستان به اثر جنگ ها از ناخیه آرنج راست و پا راست آثیب و شکستگی به اوجود امد و در ارنج و پا پلید میبا شد و صاف نمیشود مدت یک سال میشود که هست الان هم درد شدید دارد لطفا همکاری نماید ممنونم این ادرس ایمیل من هستش
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .