درمان قوز کمر با روش های بدون جراحی و فیزیوتراپی

کیفوز یا قوز پشت همان انحنای ستون فقرات در بالای کمر است که باعث می شود کمر شما بیش از حد عادی خمیده به نظر بیاید. البته وجود انحنای خفیف دراین ناحیه عادی است اما واژه ی کیفوز یا همان قوز در واقع انحنای بیش از حد و غیرطبیعی بالای کمر است. این بدشکلی یا دفرمیتی ممکن است هم در کودکان و هم در بزرگسالان ایجاد شود. در بیمارانی که سن آن ها بالاتر است، اقدام زودهنگام برای درمان، بسیار مهم و حیاتی است. در این دسته از افراد، بی توجهی و نادیده گرفتن قوز کمر و پشت می تواند موجب بروز مشکلات بزرگی در آینده شود.

در صورتی که به کیفوز یا قوز کمر مبتلا هستید و بدنبال روش های غیرجراحی برای درمان این مشکل هستید، لازم است که از یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی کمک بخواهید. متخصص طب فیزیکی می تواند پس از تشخیص علت بروز مشکل و ارزیابی آن، یک برنامه ی درمانی مناسب با شرایط خاص شما و شدت کیفوز تدوین کند.انجام ورزش و حرکات اصلاحی و استفاده از بریس (کمربند طبی مخصوص) پرکاربردترین روش های درمانی در این زمینه هستند.

آنچه در این مطلب میخوانید

آناتومی ستون فقرات

ستون فقرات از سه قسمت تشکیل شده است. هنگامی که از نمای کناری به ستون فقرات نگاه می کنید، این سه قسمت از ستون فقرات، سه انحنا ایجاد کرده اند. به انحناهای گردن و کمر به سمت داخل و به شکل حرف C است، لوردوز (Lordosis) گفته می شود. و انحنا یا برآمدگی ناحیه سینه ای از ستون فقرات که به شکل حرف C برعکس است، کیفوز (kyphosis) نام دارد. وجود این انحناها در ستون فقرات برای حفظ تعادل بدن ضروری است و به ما کمک می کند که بتوانیم صاف بنشینیم و بایستیم. اما در صورتی که هر یک از این انحناها بیش از اندازه کم یا زیاد شود، صاف ایستادن برای ما مشکل میشود و حالت قرارگیری بدن، غیرطبیعی به نظر می آید.

انواع قوز کمر

کیفوز یا قوز کمر دارای سه نوع است:

کیفوز وضعیتی (ناشی از قرارگیری بدن در حالت ناصحیح)

کیفوز شوئرمن

کیفوز مادرزادی

علل قوز کمر

در افراد بزرگسال، قوز کمرمی تواند بر اثر عوامل زیر ایجاد شود:

علائم قوز کمر

برای اطلاع ازروش های درمان قوز کمر می توانید با شماره های 32367465 - 031 و 32330382 - 031 تماس حاصل فرمایید.

تشخیص قوز کمر

معاینات فیزیکی

انجام معاینات فیزیکی کامل و دقیق می تواند حقایق بسیاری را در مورد وضعیت سلامتی فرد آشکار کند. معاینات فیزیکی شامل موارد زیر می شود:

پزشک از بیمار میخواهد به جهات مختلف خم شود و حرکت کند و درجه ی خم شدن بیمار را اندازه گیری می کند. پزشک از بیمار می خواهد که به عقب، به جلو و به طرفین خم شود و از کمر بچرخد. در حین انجام این حرکات، وجود تقارن در بدن نیز ارزیابی می شود. ناحیه ی برآمده از کمر نیز در حین انجام این حرکات لمس می شود تا میزان منعطف بودن یا سفت و گرفته بودن این ناحیه بررسی شود.

ارزیابی های نورولوژیک (عصب شناسی)

طی ارزیابی های نورولوژیک، علائم زیر بررسی می شوند:

درد، بی حسی، گزگزو سوزن سوزن شدن (پارستزی)، وجود حس در دست و پاها، عملکرد حرکتی، اسپاسم های عضلانی، ضعف عضلانی و تغییر در کنترل ادرار و مدفوع.

تست های تشخیصی دیگر

پزشک ممکن است تست های تشخیصی دیگری را نیز تجویز کند:

درمان قوز کمر

دارودرمانی

داروها نمی توانند تاثیری در درمان این بیماری داشته باشند اما با کمک دارو می توان علائم ناشی از قوز کمر را کاهش داد. انواع داروهایی که در این موارد تجویز میشوند در ادامه آمده است:

ماساژتراپی

درمان دستی

اولتراسوندتراپی

تحریک الکتریکی تداخلی

استفاده از بریس (کمربند طبی مخصوص)

فیزیوتراپی

برخی از تمریناتی که بدین منظور تجویز می شوند، در ادامه آورده شده است:

حرکت Y

حرکت T

حرکت بروگر (Bruegger)

کشش پیشرفته ی رباطهای بالای کمر​

حرکت سوپرمن

عقب کشیدن سر

جراحی



نظرات کاربران درباره این مطلب :قادر بختیاری [ 1402-08-27 ]
سلام دکتر خسته نباشید پسر 18 ساله ایی دارم که علاقه مند به رشته ورزش ی بسکتبال و والیباله ولی کمرش قوز داره وموقع راه رفتن قوز میکنه آیا از نظر شما این ورزش ها برای بهبود قوز ایشان مناسبه یا اینکه از قوز بند استفاده کنه

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان