درمان قوس سر و گردن با فیزیوتراپی و ورزش

آیا شما در هنگام انجام فعالیت هایی مانند بافندگی، مطالعه، رانندگی در مسیرهای طولانی و نشستن پشت کامپیوتر دردی احساس می کنید؟ این درد ممکن است از نشانه ها و علائم عارضه ای باشد که به آن عارضه سر و گردن به جلو گفته میشود. برخی از مردم ممکن است به صورت ژنتیکی به این عارضه مبتلا باشند اما بسیاری از ما به دلیل عادات بد در سنین پایین ممکن است دچار این عارضه شویم.

اگر شما به طور مداوم پشت کامپیوتر نشسته اید، از تلفن هوشمند استفاده می کنید یا به فعالیت هایی مشغول می شوید که در حین انجام آن ها مجبور هستید گردن را در حالت غیرطبیعی نگه دارید ممکن است به عارضه سر و گردن به جلو مبتلا شوید. افراد مبتلا به این بیماری دچار سر درد، گرفتگی گردن و درد گردن می شوند اما علائم در این افراد ادامه پیدا نمی کند. ترکیب درمان های ارتوپدی دستی ، آموزشهای بنیادی و تمرینات ورزشی می تواند به بازگرداندن ستون فقرات و لگن به حالت طبیعی کمک کرده و بدن را دوباره به حالت تعادل درآورد. باید حتماً توجه به نحوه قرار گرفتن بدن در حالات مختلف، قسمتی از زندگی روزمره شما شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

مراحل درمان عارضه سر و گردن به جلو در کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توان بخشی دکتر فرخانی

دانستن این موضوع که شما در حال مبتلا شدن به عارضه سر و گردن به جلو هستید اولین گام به سمت اصلاح بیماری است که شامل یادگیری کارهایی است که باید برای اصلاح وضعیت طبیعی سر و حالت کلی بدن انجام شود. بازگرداندن حالت ستون فقرات به وضعیت طبیعی، مرحله بعدی درمانی است که می تواند از طریق درمان های دستی به عنوان بخشی از برنامه درمان های فیزیکی مؤثر انجام شود. سومین و آخرین مرحله، حفظ حالت صحیح و مناسب بدن در حال انجام فعالیت های مختلف است، امری که می تواند از طریق آموزشهای بنیادی و پیلاتز انجام شود.

حالت سر به جلو چگونه است؟

تصور کنید یک خط راست از ستون فقرات شما عبور کرده است. در حالت مناسب بدنی، سر شما باید دقیقاً بالای ستون فقرات و در امتداد یک خط راست با آن قرار گیرد. عارضه سر به جلو زمانی اتفاق می افتد که شما به طور مداوم سر خود را رو به جلو نگه دارید. این وضعیت باعث کشیده شدن ستون فقرات گردنی شما می شود و قسمت پایینی ستون فقرات گردنی و شانه های شما را خم کرده و باعث قوزی شکل شدن کمر شما می شود.

چه کسانی به عارضه سر به جلو مبتلا میشوند؟

اگر شما تمام روز پشت کامپیوتر می نشینید، مدام با گوش هوشمند خود کار میکنید یا یک ابزار موسیقی می نوازید که باید به کمک سر خود آن را سر جای خود نگه دارید، احتمال ابتلای شما به عارضه سر و گردن به جلو افزایش می یابد. افرادی که بسته های سنگین جابجا می کنند به خصوص کودکان غالباً مستعد ابتلا به عارضه سر و گردن به جلو هستند زیرا برای تحمل وزن سنگین جعبه باید سر خود را به جلو ببرند. افرادی که عینک با لنزهای چندکانونی استفاده می کنند یا خانم هایی که کفش پاشنه بلند می پوشند غالباً دچار عارضه سر و گردن به جلو می شوند. همچنین افرادی که از طریق دهان خود بیش از بینی نفس می کشند نیز در معرض این آسیب قرار دارند.

اگر شما دچار مشکلات ناشی از عارضه سر و گردن به جلو هستید و در تلاش برای درمان این بیماری یا گرفتن مشاوره هستید می توانید با شماره های 32367465 - 031 و 32330382 - 031 با ما تماس حاصل فرمایید.

مشکلاتی که به دلیل ابتلا به عارضه سر و گردن به جلو به وجود می آیند

مشکلات عضلانی اسکلتی

مشکلات تنفسی

مشکلات مربوط به ستون فقرات و عصب ها

درد و ناراحتی

مشکلات عدم تعادل

چگونه می توان عارضه سر و گردن به جلو را اصلاح کرد؟

استراحت کرده، یخ بر روی محل درد قرار داده و داروهای ضدالتهابی را مطابق با نظر پزشک مصرف کنید. اگر پس از انجام این اقدامات هنوز مشکل وجود داشت باید با مراجعه به یک فیزیوتراپیست از مزایای حرکات درمانی فیزیکی بهره بگیرید.

درمان دستی

ترکشن (کشش)

برنامه های ورزشی

انقباض چانه (اشاره با بینی): به پشت دراز بکشید و زانوهای خود را خم کنید تا قسمت پایین کمرتان آسیب نبیند. به سقف نگاه کنید، حتماً باید بینی شما رو به سقف باشد.

شانه های خود را بفشارید: اگر تنش باعث می شود که شانه ها را به سمت گوش ببرید، شانه های خود را بیندازید، اجازه دهید که دستان شما در دو طرف بدن آزاد باشند. شانه های خود را به سمت هم بفشارید مثل این که بخواهید آنها را به هم برسانید. این حالت را به مدت 3 ثانیه حفظ کنید. به آرامی عضلات را شل کرده و به حالت اولیه خود بازگردید.

یکی از ویژگی هایی که این برنامه های ورزشی دارند این است که به تمرکز حواس و خودآگاهی کمک کرده و باعث می شوند که فرد بتواند محیط و وضعیت بدن خود را تنظیم کرده و وضعیت بدن خود را به شکل صحیح حفظ کند.

حفظ حالت و وضعیت صحیح بدن

اگر می‌خواهید درباره درمان و رفع گودی کمر یا لوردوز با فیزیوتراپی و ورزش بیشتر بدانید؛ کلیک کنید.



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان