کاربرد پی ار پی prp در درمان آسیب ها و دردهای اسکلتی عضلانی
لازم به ذکر است تزریق پی آر پی در کلینیک طب فیزیکی دکتر فرخانی انجام نمی شود و این مطلب صرفا جهت اطلاع رسانی تهیه گردیده است.
عمل تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) ، نوعی طب احیائی است که با هدف بازیابی عملکرد بافتهای بدن از طریق بازسازی و ترمیم آن ها انجام می شود. در طی این عمل، پزشک مقداری از خون بدن بیمار را گرفته و با بهره گیری از تکنیک سانتریفیوژ اجزای مختلف تشکیل دهنده ی آن را جدا می کند. بخشی از این خون که تحت عمل سانتریفیوژ قرار گرفته است بسیار غنی از پلاکت خواهد بود که مقادیر بسیار زیادی از عوامل رشد را در خود ذخیره دارد که نقشی مهم را در فرایند بهبود بافت بدن ایفا می کند. در نهایت، این بخش غنی از پلاکت به ناحیه ی آسیب دیده ی بدن (مانند تاندون ها، غضروف ها و دیسک ها) با بهره گیری از تکنیک هدایت التراسونیک تزریق می شود.
در طول زمان، PRP آثار ضد التهابی را از خود بروز می دهد که میتواند التهاب های مزمن یک مفصل را کاهش دهد.عمل پی آر پی همچنین می تواند با تحریک لایه ی سینوویوم، اسید هیالورونیک بیشتری را تولید کند که این ماده عمل لایه گذاری غضروفی آن ها را تقویت می کند. ما به عنوان متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی ، تمام تلاش خود را برای احیای توان و دامنه ی حرکتی و وضعیت بیمار خود به کار خواهیم بست. با این حال، گاهی ممکن است به دلیل گستردگی آسیب بافتی، روند پیشرفت درمان فیزیکی، پیشرفت اندک یا ناچیزی را حاصل کند. در این موارد، ما باید گزینه های درمانی دیگری را مد نظر قرار دهیم و بیماران خود را به متخصصین و یا جراحان ارتوپدیک ارجاع دهیم.
- عمل تزریق پی آر پی (PRP) چیست؟
- چگونگی انجام درمان پی آر پی
- مزایای تزریق پی آر پی
- روش درمانی پی آر پی بر روی کدام ناحیه از بدن بهترین تأثیر را خواهد داشت؟
- میزان دوز مورد نیاز هر بیمار چقدر خواهد بود؟
- آیا با انجام این درمان بیمار به انجام درمان های فیزیکی نیز نیاز خواهد داشت؟
- آیا تزریق PRP میتواند برای بیمار مضر باشد؟
- آیا انجام PRP برای تمام افراد مؤثر خواهد بود؟
- هزینه های انجام درمان پی آر پی چقدر است و آیا بیمه این هزینه ها را تحت پوشش قرار میدهد؟
زمانیکه تزریقات پی آر پی (PRP) توأمان با درمان های فیزیکی انجام می شوند، نتایج آن در کمک به بیمار در بازیابی کارایی سابق خود بسیار امیدوار کننده خواهند بود. آزمایشات کنترلی تصادفی بیشتری که اخیراً برروی بیماران مبتلا به آسیب های بافتی مزمن یا متوسط انجام گرفته اند، نشان می دهند که این بیماران بهبود یافته قادر به انجام فعالیت های ورزشی هستند.
عمل تزریق پی آر پی (PRP) چیست؟
پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) نوعی سرم خونی است که حاوی غلظت بالایی از پاکت ها است. پلاکت ها، که از جمله مواد تشکیل دهنده ی خون به حساب می آیند، حاوی فاکتورهای رشد هستند. از آنجایی که پلاکت های موجود در پی آر پی چهار برابر حد نرمال هستند، این ماده بسیار سرشار از عوامل رشد خواهد بود که می تواند عملکردهای سلولی را تنظیم و فرایند بهبودی را ارتقا دهد. در حقیقت به عمل تزریق این پلاسمای غنی شده به بافت آسیب دیده، درمان تزریقی PRP گفته می شود.
چگونگی انجام درمان پی آر پی
پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)، از پلاکت های تغلیظ شدهی بدن شخص بیمار برای تقویت روند بهبودی استفاده می کند. در این روش، مقدار کمی از خون بیمار گرفته می شود و پس از آن تحت چرخشی با سرعتی بسیار بالا قرار می گیرد. سپس این مایع به نزدیک یا نواحی اطراف بافت آسیب دیده ی نیازمند درمان تزریق میشود. پی آر پی بدست آمده در این مرحله نسبت به خون طبیعی انسان از غلظتی سه تا پنج مرتبه بالاتر از عوامل رشد برخوردار است. این عوامل رشد روند بهبودی را تحریک می کنند. هدف از این درمان، تکسین علائم آسیب نیست بلکه بهبودی واقعی آن است. بنابراین در مواردی که با انجام درمان هایی احتیاطی از قبیل استراحت، کشش درمانی و یا درمانهای فیزیکی، پیشرفت ناچیزی برای بیمار حاصل شده باشد، ممکن است عمل تزریق PRP در نظر گرفته شود. در برخی موارد انجام عمل پی ار پی میتواند نیاز به مصرف داروها و یا انجام جراحی را کاهش دهد.
مزایای تزریق پی آر پی
متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی بر این باورند که درمان PRP می تواند:
- میزان پیشرفت آسیب های بسیار جدی را کاهش دهد.
- زمان کلی بهبودی را کم کند.
- نیاز به انجام جراحی را به طور کلی کاهش دهد.
- آسیب های مزمن مشکلساز را بهبود بخشد.
- هزینه های کمتری را نسبت به سایر روش های درمانی به بیمار تحمیل کند.
- به سادگی انجام شود.
- تأثیری فوری داشته باشد و دوره ی بهبودی آن به سرعت طی شود.
متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی از روش پی آر پی برای انواع مشکلات مفصلی و عضلانی مثل آرتروز، پارگی رباط ها و تاندون ها و دیگر موارد استفاده خواهند کرد. برای اطلاع از انجام روش پی ار پی یا رزرو جلسه مشاوره می توانید با ما از طریق شماره های 32367465 - 031 و 32330382 - 031 تماس حاصل فرمایید.
روش درمانی پی آر پی بر روی کدام ناحیه از بدن بهترین تأثیر را خواهد داشت؟
این شیوه ی درمانی برای موارد زیر می تواند مورد استفاد قرار گیرد:
- آسیب های تاندون زانو
- آسیب های رباط صلیبی
- صدمات غضروفی
- آسیب های استخوانی
- آرتروزهای زانو ، شانه و گردن
- آسیب های تاندون شانه
- بیماری های دژنراتیو مفصل شانه، زانو و باسن
- آرنج تنیس بازان
- درد کف پا
- آسیب های مربوط به تاندون آشیل و رباط غوزک پا
- دیسک های دردناک کمر
- درد عصب سیاتیک
میزان دوز مورد نیاز هر بیمار چقدر خواهد بود؟
پزشک ممکن است تزریقی واحد و یا مجموعه ای از تزریقات را بر مبنای میزان آسیب نیازمند درمان و پاسخ اولیهی بیمار نسبت به درمان، برای او تجویز کند. معمولاً بیماران پس از دو تزریق پاسخی بسیار خوب خواهند داشت. ممکن است برای هدایت جایگیری مواد تزریقی از امواج التراسوند استفاده شود. این کار احتمال قرار گرفتن مواد پی آر پی (PRP) نزدیک محل آسیب و شانس موفقیت عمل را افزایش میدهد. بعضی بیماران چند روزی پس از درمان، درد و سوزشی خفیف را در ناحیه ی تحت تزریق احساس خواهند کرد.
آیا با انجام این درمان بیمار به انجام درمان های فیزیکی نیز نیاز خواهد داشت؟
متخصصین معمولاً از بیمار خود می خواهند که انجام حرکات اضافی و فعالیتهای وارد کننده ی فشاری مضاعف را بلافاصله پس از تزریق محدود کنند. ممکن است استفاده از بریس، چکمه و یا کچ گرفتن در طی چند روز نخستین پس از تزریق به بیمار توصیه شود. سه تا هفت روز پس از انجام تزریق، بیمار قادر خواهد بود تا به فعالیت های فیزیکی عادی خود بازگردد و روند درمان خود را با انجام درمانهای فیزیکی ادامه دهد.
آیا تزریق PRP میتواند برای بیمار مضر باشد؟
از آنجایی که پی آر پی از خون بدن شخص بیمار گرفته می شود، احتمال بروز واکنش بسیار پایین است. از آنجایی که همراه با هر تزریق، احتمال کمی برای وارد آمدن آسیب به ساختار ناحیه ی تحت تزریق وجود دارد، احتمال بسیار کوچکی نیز برای عفونت باید در نظر گرفت.
آیا انجام PRP برای تمام افراد مؤثر خواهد بود؟
در صورتیکه متخصص طب فیزیکی پارگی کلی یک تاندون را برای شما تشخیص دهد، در این صورت انجام PRP راهکاری مناسب برای شما نخواهد بود. در حقیقت انجام پی ار پی روند بهبودی بافتهای دارای پارگی جزئی را تسریع میکند و بر روی پارگی های کلی تأثیری نخواهد داشت. انجام پی آر پی تأثیر بسیار خوبی بر روی تاندونها و رباط ها خواهد داشت، با این حال اثر بخشی آن برروی لابرومها و منیسک ها (غضروف) نامشخص است. پی ار پی همچنین برای درمان زخم های ناشی از دیابت نیز مورد استفاده قرار می گیرد، لیکن هنوز میزان اثربخشی این راهکار درمانی به اثبات نرسیده است.
هزینه های انجام درمان پی آر پی چقدر است و آیا بیمه این هزینه ها را تحت پوشش قرار میدهد؟
در حال حاضر بیمه های درمانی هنوز درمان PRP را به طور کامل تحت پوشش قرار نداده اند. ممکن است در آینده با انجام مطالعاتی گسترده تر تغییراتی ایجاد شود. در شرایطی خاص مانند جبران خسارت کارگران و حوادث وسایل نقلیه ی موتوری، در صورتی که تأییدیه های لازم از قبل اخذ شوند، ممکن است بیمه هزینه های انجام عمل PRP را پرداخت نماید. به طور کلی متوسط هزینه های انجام این عمل شامل جلسات مشاورهای لازم و بریس مورد استفاده، خواهد بود. بسته به اندازه ی مفصل و مقدار تزریق انجام شده، هزینه های بیشتری افزوده میشوند که نشان دهنده ی میزان خونی است که می بایست مورد فرآوری قرار گیرد.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
در مورد پی آر پی يا platlet riched plasma چه میدانید؟
تاریخ انتشار : 1392-04-16تاریخ بروز رسانی : 1402-10-16 -
بررسی کاربردهای پی آر پی آرتروز زانو
تاریخ انتشار : 1392-05-18تاریخ بروز رسانی : 1403-04-27
نظرات کاربران درباره این مطلب :سیما غلامی [ 1402-08-28 ]
سلام دکتر شما برای مادرم پی آر پی زانو انجام دادید و خدا را شکر خیلی خوب جواب داد یعنی اولش خیلی دردش کم نشد ولی بعد از چند ماه خیلی شدت درد کم شد میتونن پیاده روی و فعالیت انجام بده ، خودم دچار پارگی مینیسک زانو شدم آیا میتونم من هم مثل مادرم پی آر پی کنم و آیا نتایج روی منم خوب جواب میده
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .