ارتز و انواع کفی کفش طبی

پا یکی از پیچیده ترین قسمت های بدن است. تغییر در نحوه قرار گرفتن و تراز پا می تواند باعث تغییر در زنجیره حرکتی و در نهایت اختلال عملکردی یا از بین رفتن تعادل شود. این تغییرات در پایین ترین حلقه زنجیره حرکت می تواند با استفاده از کفی و کفش طبی برطرف شود. کفی و کفش طبی برای رفع، کاهش و پیشگیری از عوارض دردناک پا، زانو، ران و قسمت تحتانی کمر مفید است.

کفی و کفش طبی برای هر فرد متناسب با نیازهایش طراحی می شود و براساس بیومکانیک عملکردی هر شخص که همان نحوه راه رفتن او است اصلاح می شود. ما در کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی دکتر فرخانی با بررسی و ارزیابی دقیق حرکت مفصل پا و مچ پا در هر دو حالت ایستاده و وضعیتی که وزنی روی پا قرار نمی گیرد کفی و کفش مناسب را به شما پیشنهاد خواهیم کرد. به علاوه ما برای تعیین الگو و نحوه عملکرد پا، شیوه راه رفتن شما را مورد مشاهده و ارزیابی قرار داده تا بتوانیم برای حل مشکل شما کفی های طبی مناسب ارائه نماییم.

آنچه در این مطلب میخوانید

کاربرد کفش و کفی های طبی

استفاده از کفی و کفش طبی برای درمان بسیاری از آسیب های ناشی از استفاده بیش از حد و سندرم های نامتعادل کننده زیر موفقیت میز بوده است:

کفی طبی چیست؟

کفی طبی پدی است که برای بهبود عملکرد پا داخل کفش قرار داده می شود و یکپارچگی ساختاری پا و ساق پا را افزایش می دهد. کفی های طبی فشار را روی کف پا بازتوزیع می کنند؛ بنابراین نیروی بیومکانیکی پا دوباره تنطیم می شود، در صورتی که این تنظیم و تقسیم نیرو انجام نشود ما در قسمت تحتانی بدن دچار درد شدید و بی ثباتی خواهیم شد.

انواع کفی کفش

کفی های کفش سه نوع هستند: کفی های نرم، کفی های سخت و کفی های نیمه سخت. هر کدام از این کفی ها برای نوع خاصی از بیماری ها به کار برده می شوند.

کفی های نرم

کفی طبی سخت

کفی های طبی نیمه سخت

نحوه قالب گیری برای کفی و کفش طبی مخصوص هر بیمار

اگر تشخیص داده شد که استفاده از کفی طبی برای شما مناسب است آنگاه ما با همکاری شما بر اساس آنچه که نیاز دارید کفی را خواهیم ساخت. نکته کلیدی برای ساخت کفی یا کفش طبی قالب گیری مناسب برای آن است که می تواند به طرق مختلف انجام شود. به صورت قدیمی ساخت قالب به وسیله گچ متداول ترین روش است. امروزه از جعبه های فوم، صفحات نشان دهنده فشار پا و رد پا برای قالب گیری پا استفاده می شود. تکنولوژی پیشرفته لیزر کامپیوتری نیز برای طراحی قالب به کار گرفته می شود. همه این روش ها برای ساخت یک قالب مناسب به کار برده می شود. ما در کلینیک، قالب گیری با قالب گچی و یا جعبه فوم را انجام داده و سپس قالب برای ساخت به آزمایشگاه ارسال می کنیم. ما با آزمایشگاه برای انتخاب مواد مناسب (سخت در برابر نیمه سخت) برای ساخت کفی کفش مطابق با نیازهای شما در تعامل خواهیم بود.

برای استفاده از کفی طبی نیازی نیست شما کفش خاصی بخرید. کفی های کفش بیومکانیکی برای کفش های ورزشی، کفش های پیاده روی، کفش های رسمی و بوت ها می تواند مورد استفاده قرار گیرد. کفش های بندی مناسب ترین نوع کفش هستند. اگر شما می خواهید بدانید که آیا کفی ها برای یک کفش خاص مناسب هستند یا نه می توانید در جلسات ارزیابی آن کفش را با خود بیاورید تا بررسی شود.

ویژگی های کفش طبی

کفش های طبی به طور خاص مطابق با مکانیک و ساختار پا، مچ و ساق پا طراحی شده و مشخصات، ظاهر و عملکرد پزشکی مناسبی دارند که آن ها را از کفش های دیگر متمایز می کند. هر چه ساختار مکانیکی پای شما غیر طبیعی تر باشد ضرورت استفاده از کفش های طبی افزایش می یابد.

ظاهر خاص و کفش با قالب سفارشی

متخصصان طب فیزیکی و توانبخشی براساس مشکلات مختلف پا، سن و جنسیت افراد، کفش های طبی مخصوص به آن ها را توصیه می کنند و گاهی در صورت بدفرمی و یا کجی پا قالب گیری برای ساخت کفش های مخصوص انجام می شود. همه کفش های طبی دارای مشخصات یکسانی هستند از جمله:

انواع کفش های طبی

  1. کفش های طبی گشاد: مناسب برای افرادی که پاهای آن ها در کفش های معمولی تحت فشار قرار می گیرد.
  2. کفش های طبی با پاشنه های قوی بلندتر: که برای افرادی که به ثبات بیشتر نیاز دارند مناسب است. این کفش ها احتمال زمین خوردن را کاهش می دهند.
  3. کفش های زبانه دار: برای افرادی که در پای خود پینه و تاول دارند مناسب است.
  4. کفش هایی با کفی های قابل تعویض: برای افرادی که در پای خود دچا تورم هستند مناسب است. در این نوع کفش های فرد می تواند کفی کفش را متناسب با سطح تورم در پا روزانه تغییر دهد.
  5. کفش های طبی: مناسب برای افرادی که کف پای صاف دارند. این عارضه باعث ایجاد درد در زانوها و مچ چا می شود.

نکاتی برای انتخاب کفش مناسب

استفاده از کفش مناسب با کفی طبی بسیار مهم است. در صورت امکان، کفش های جدید را با کفی طبی استفاده کنید. معمولاً برای اصلاح تطبیقی باید از کفش های با عمق بیشتر و کفی قابل تعویض استفاده شود. برخی نکات دیگر عبارتند از:

هزینه کفی ها و کفش طبی

با توجه به تنوع مواد مختلف برای ساخت کفی و کفش طبی، هم می توان کفش ها و کفی های طبی ساخته شده با مواد اولیه عادی و پایه را تجویز نمود و هم می توان انواعی از آن ها که با مواد با تکنولوژی بالا ساخته شدهاند را توصیه کرد. روش های ساخت واقعی کفی و کفش طبی نیز متفاوت است. تمام این موارد در هزینه ها تأثیر می گذارد. بسیاری از شرکت های بیمه هزینه های کفی و کفش طبی را پوشش نمی دهند بنابراین پرداخت کلیه هزینه ها به عهده بیمار است. برای مثال برخی از بیمه ها هزینه خرید یک جفت کفش طبی را هر سه سال یک مرتبه تقبل می کنند. برخی دیگر هزینه را به نوع کفی مورد استفاده محدود می کنند. ما به شما توصیه می کنیم که بر اساس خط مشی خود عمل کنید.

برای آشنایی با علائم و درمان دررفتگی و بی ثباتی کشکک زانو ، کلیک کنید.



نظرات کاربران درباره این مطلب :اآاآا [ 1395-10-30 ]
سلام برای پای پرانتزی چه کفشی بپوشیم یا از چه نوع کفی استفاده کنیم از کجا باید تهیه کنیم؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان