علت و علائم التهاب تاندون شانه
بیماری شانه منجمد زمانی بوجود می آید که پوششی که دور مفصل شانه قرار دارد و کپسول نامیده شود متورم و ضخیم گردد. یکی از علائم بازر این بیماری شانه درد و خشکی شانه می باشد. یک شکایت عمده بیماران، مشکلات شانهای است، اگرچه ممکن است گاهی در ارتباط با بیماریها و اختلالات شانه نبوده و از قسمتهای دیگر به شانه انتشار یابد. درد شانه ممکن است درارتباط با التهاب تاندون شانه باشد.
فعالیت هایی که باعث التهاب تاندون ها می شوند
- باغبانی
- نجاری
- بیل زدن زمین
- رنگ کردن خانه
- ورزش تنیس
- ورزش اسکی
- پرتات کردن توپ
- شن کشی زمین
- ساییدن چیزی برای تمیز شدن مثل فرش
برای پیدا کردن علت شانه درد به یک معاینه جامع نیاز خواهد بود. پزشک به دنبال اختلالات فیزیکی، تورم، تغییر شکل یا ضعف عضلانی خواهد بود و نواحی حساس را بررسی خواهد کرد. وی دامنه حرکت و قدرت شانه را هم مشاهده خواهد کرد.
علل التهاب تاندون شانه
- قرار گرفتن بدن در حالت نادرست هنگام کار در منزل یا محل کار، گرم نکردن (آماده نکردن) بدن قبل از ورزش و انجام ورزش های حرفه ای خطر ابتلا به التهاب تاندون را زیاد می کنند.
- حالت غیر طبیعی یا بیماری استخوان یا مفصل، مثل کوتاه و بلند بودن پاها و یا التهاب مفصل (آرتریت) روی تاندون ها فشار وارد می کند.
- عارضه ناشی از سایر بیماری ها مثل آرتریت روماتوئید ، نقرس، آرتریت پسوریازیس، اختلالات غده تیروئید و یا واکنش های غیر عادی داروها هم باعث التهاب تاندون ها می شود.
- التهاب تاندون ها در افرادی که فقط در تعطیلی آخر هفته به سختی و زیاد ورزش می کنند، شایع است.
- گاهی اوقات یک عفونت باعث التهاب تاندون ها می شود، به خصوص اگر عفونت ناشی از گازگرفتن دست و یا انگشت ها توسط سگ یا گربه باشد.
متخصصین ما در کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی تلاش بسیار زیادی می کنند که توانایی فیزیکی شما را دوباره بازیابی کرده و سلامت شما را برگردانند. هدف ما این است که به شما کمک کنیم بدون رنج ناشی از درد زندگی کنید و بدین ترتیب زندگی عادی خود را مانند قبل از سر بگیرید. برای اطلاع از ساعات کار کلینیک و یا دریافت مشاوره درباره روش های فیزیوتراپی و طب فیزیکی می توانید با ما از طریق شماره های 32367465 - 031 و 32330382 - 031 تماس حاصل فرمایید.
علائم التهاب تاندون شانه
از مهمترین علائم التهاب شانه می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- درد در محل تاندون و اطراف آن : درد می تواند به تدریج بروز کند و یا به طور ناگهانی و شدید شروع شود، به خصوص اگر کلسیم در آنجا ته نشین شده باشد.
- کاهش حرکت دادن شانه
- درمان التهاب تاندون شانه
درمان های ابتدایی التهاب تاندون شانه
- پرهیز از انجام کارهایی که مشکل را بدتر می کنند.
- محل آسیب دیده را استراحت دهید.
- گذاشتن کیسه یخ روی محل التهاب تاندون
- از داروهای ضد التهاب و یا ژل های ضد التهاب استفاده کنید.
اگر مشکل شما طی یک هفته خوب نشد به پزشک مراجعه کنید تا درمان های زیر را به شما توصیه کند :
- تزریق کورتون: این دارو به سرعت درد و التهاب تاندون را کم می کند
- فیزیوتراپی توسط متخصص این کار
- عمل جراحی
اوزون تراپی برای التهاب تاندون شانه
بهبود آسیب دیدگی در بافت های بدن به وجود جریان خون در این بافت ها بستگی دارد. بافت های بدن برای بازسازی و احیا نیاز به ویتامین، مواد معدنی و اکسیژن نیاز دارند که باید توسط خون به این بافت ها منتقل شود. اکسیژن مهم ترین ماده برای ترمیم بافت ها است. وجود تورم و التهاب در ناحیه آسیب دیده موجب کاهش جریان خون،اکسیژن و مواد مغذی در این ناحیه می شود. عدم حضور اکسیژن موجب تجمع اسید لاکتیک و منجر به درد می شود. در روش اوزون درمانی ، اوزون،دارو های ضد التهابی و ویتامین ها به ناحیه آسیب دیده تزریق می شود.
این روش به ترتیب زیر عمل می کند:
- با استفاده از بی حسی موضعی عصب ها بی حس می شوند.
- مواد ضد التهابی موجب کاهش درد،تورم و التهاب و در نتیجه افزایش جریان خون می شوند.
- با استفاده از ویتامین و مواد معدنی بافت ها تغذیه می شوند و به بازسازی آن ها کمک می شود.
- اوزون که یک اکسیژن غیر فعال است پس از تزریق به بافت به صورت فعال در آمده و موجب اکسیژن رسانی به ناحیه آسیب دیده می شود.
تاثیر درمان یک تا سه روز پس از انجام تزریق آغاز می شود و و تا زمان دستیابی به بهبودی کامل هر یک تا دو هفته تکرار می شود. روند بهبودی در بیماران بسته به شدت آسیب متفاوت است، با این حال اکثر بیماران تنها به سه تا پنج جلسه درمان نیاز دارند. بر خلاف دیگر روش های تزریقی، تزریق اوزون هیچ عوارض جانبی را برای بیماران به همراه ندارد و نتایج آن دائمی است. ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد تا التهاب تاندون شانه برطرف شود که بستگی به شدت آن دارد.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان پارگی و التهاب تاندون های شانه با روش های غیر جراحی
تاریخ انتشار : 1395-10-08تاریخ بروز رسانی : 1403-04-26
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .