آرنج تنیس بازان یا تنیس آلبو: علت و علائم
درد آرنج بیماری شایعی است که باعث درد و ناتوانی در افراد زیادی می شود. این بیماری بعلت فراوانی در ورزش کاران تنیس باز، بنام سندرم آرنج تنیس بازان یا اپی کندیلیت جانبی معروف شده اما در تمام افراد بخصوص افرادی که بر روی آرنج فشار وارد می سازند دیده می شود. آرنج تنیس بازان، یک وضعیت دردناک ناشی از صدمه به تاندون آرنج است که می تواند به دلیل استفاده زیاد یا استرس فیزیکی اتفاق بیافتد. این یک مشکل شایع است که در آن قسمت بیرونی آرنج دردناک شده یا دچار حسایست در لمس می شود. این وضعیت معمولا در بازیکنان تنیس دیده می شود و از این رو به نام آرنج تنیس بازان می گویند.
علت بروز آرنج تنیس بازان
افرادی که با دست کار می کنند و حرکاتشان تکراری است دچار این حالت می شوند مثلا در افرادی که شستشو بخصوص چلاندن و پیچاندن را انجام می دهند زیاد دیده می شود. بلند کردن اجسام به شکل ناصحیح موقع خرید نیز یکی دیگر از علل این حالت است. برخی افراد دچار وسواس می باشند و کارهای تکراری شست و شو را انجام می دهند. این افراد نیز مستعد بیماریهای مختلف از جمله آرنج تنیس بازان می باشند. علل مختلفی باعث درد آرنج می شوند. یکی از شایعترین علل آن که بطور شایعی توسط پزشکان به آن دقت نمی شود درگیری عصب گردنی است که در آرنج حس می شود. گاهی درد تیر کشنده نبوده و مشکل گردن خود را در آرنج نشان می دهد.
متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی بیشتر با این یافته آنا می باشند و بیماران مدتها حتی برای چند سال با تزریق و فیزیوتراپی آرنج و حتی گچ گرفتن آرنج و یا جراحی هنوز درد آرنج دارند ولی درمان مشکل در گردن باعث درمان آرنج تنیس بازان نیز می شود. علت آن لزوما دیسک گردن نیست بلکه درگیری مفاصل گردن می تواند خود را به این حالت نشان دهد. یکی از علل درد ارنج که کمتر شناخته شده اما در اکثر کتابها موجود است درگیری عصب رادیال در پشت ساعد است. نوار عصب و عضله می تواند به افتراق این حالت کمک کند.
سایرعلل ابتلا به آرنج تنیس بازان:
- استفادهی بیشازحد: حرکات مکرر مثل چرخاندن آرنج میتوانند باعث ایجاد پارگیهای کوچکی در تاندونها شده و منجر به ضعف آنها شوند. استفادهی بیشازحد ممکن است به شکل انجام طولانیمدت یک فعالیت و یا انجام شدید یک فعالیت باشد.
- نحوهی انجام فعالیتها: برای مثال ممکن است فرد به هنگام استفاده از یک وسیله یا ابزار، آن را به شکل نادرستی در دست بگیرد.
- وسایل نامناسب: برای مثال ممکن است فرد به هنگام ورزش کردن از وسایل فوق سنگین استفاده کرده و یا از وزنههایی استفاده کند که سایز آنها برای دست او نامناسب باشد.
- حوادث ناگوار: برای مثال یک ضربهی مستقیم به کنار آرنج (اپی کندیل جانبی) و یا زمین خوردن بر روی دست باز میتواند باعث ایجاد این عارضه شود.
علائم آرنج تنیس بازان
سندرم آرنج تنیس بازان به درد و حساسیت بخش خارجی آرنج میانجامد و گاهی با درد ساعد و پشت دست همراه است. درد آرنج تنیس بازان در بازهای از ناراحتی ملایم در زمان استفاده از آرنج تا درد شدیدی متغیر است که حتی هنگام بیحرکت بودن آرنج نیز احساس میشود. این درد غالباً در اثر به کار بردن بازو، به ویژه انجام حرکتهای پیچشی، تشدید میشود. حرکتهای مکرر مچ دست، مانند کشیدن مچ دست و در دست گرفتن اشیاء، نیز به تشدید درد میانجامد.
بیماران مبتلا به آرنج تنیس بازان معمولاً با علائم زیر مواجه میشوند:
- درد بخش خارجی ساعد، دقیقاً زیر آرنج: درد گاهی از ساعد عبور میکند و رو به سمت پایین و مچ منتشر میشود.
- درد در زمان بلند کردن یا خم کردن بازو
- درد هنگام نوشتن یا در دست گرفتن اشیاء کوچک: برای مثال در زمان نگه داشتن خودکار
- درد هنگام چرخاندن ساعد: برای مثال در زمان چرخاندن دستگیره در یا باز کردن در شیشه مربا
- بروز درد و گرفتگی هنگام دراز کردن کامل بازو
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تأثیر تزریق پی آر پی و کورتون در درمان آرنج تنیس بازان
تاریخ انتشار : 1402-05-30تاریخ بروز رسانی : 1403-01-23 -
انواع حرکات ورزشی برای درمان آرنج تنیس بازان
تاریخ انتشار : 1395-11-27تاریخ بروز رسانی : 1403-01-23 -
فیزیوتراپی تنیس آلبو؛ درمان آرنج تنیس بازان با طب فیزیکی
تاریخ انتشار : 1395-11-02تاریخ بروز رسانی : 1403-01-23 -
انواع روش های درمان خانگی درد آرنج تنیس بازان
تاریخ انتشار : 1395-12-07تاریخ بروز رسانی : 1403-01-23 -
درمان جراحی و غیر جراحی بیماری آرنج تنیس بازان
تاریخ انتشار : 1392-08-25تاریخ بروز رسانی : 1403-01-23
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .