علائم و نشانه های درد کف پا

پا و کف پا ساختار کالبد شناختی پیچیده ای دارد که بیماری های خاص دیگر نقاط بدن یا خود کف پا بر سلامت آن اثر می گذارد. قوس کف پا ساختار اصلی کنترل کننده میزان نیروی انتقال یافته از زمین به بدن است. درد کف پا با توجه به دلیل درد و با تجویز دارو، انجام تمرین های کششی و تقویتی و احتمالاً فیزیوتراپی درمان می شود. شرط لازم جهت تشخیص درمان مناسب، آگاهی از مشکل موجود است؛ بنابراین نخستین موضوعی که باید بررسی شود تعیین موضع درد است.

آنچه در این مطلب میخوانید

علت درد کف پا

اما بسیاری از افراد دیگر، ممکن است به علائم صافی کف پا دچار شوند:

مفاصل مختلفی در کف پا وجود دارد که با وجود هر یک از این بیماری های آرتروز، نقرس و استئوآرتریت، ممکن است دچار درد شوند. استفاده از این تجهیزات درمانی باعث درمان صافی کف پا میشود و به درمان درد کف پا کمک می کند اگر شما وقت زیادی را سر پا صرف می کنید، اضافه وزن دارید، باردار بوده یا در فعالیت های ورزشی شرکت می کنید، مهم است از کفش های مناسب استفاده کنید. همچنین آسیب به هر یک از بیست و شش استخوان، سی و سه مفصل و بیش از صد ماهیچه، تاندون و رباط، می تواند درد قوس کف پا را به وجود آورد. به دلیل پیچیده بودن ساختار پا، مهم است که با ظهور اولین علائم بیماری، به یک متخصص بیماری های پا مراجعه شود.

برای آشنایی با کاربرد و روش استفاده از کمپرس سرد و گرم ، کلیک کنید.

علائم و نشانه های درد کف پا

علائم مرتبط با درد کف پا به شرح زیر هستند:

1. فعالیت های که باعث وارد شدن فشار مکرر به کف پا می شود معمولاً با درد شدید در یک ناحیه خاص پا همراه است و این درد اغلب در کل ناحیه کف پا احساس نمی شود. در واقع این درد معمولاً در ناحیه جلوی پاشنه احساس می شود. این درد را می توان در زمان شروع ایستادن بر روی پا پس از بیدار شدن از خواب احساس کرد، اما به تدریج با شروع فعالیت و راه رفتن درد کاهش پیدا می کند. به هر حال توجه داشته باشید که با تداوم شرایط راه رفتن یا دویدن، درد می تواند تشدید گردد. علاوه بر این احتمالاً در این شرایط در پا ورم ایجاد می شود. درد گرفتن کف پا با استراحت کردن کاهش می یابد، اما ایجاد کشش در کف پا در هنگام استراحت می تواند باعث بازگشت درد بیمار شود.

2. درد ناشی از آسیب دیدگی بطور مداوم در کف پا احساس می شود، اما در هنگام ایستادن بر روی پا درد کف پا شدید می شود. این درد در یک ناحیه خاص پا احساس شده، اما ممکن است به سایر نقاط کل پا کشیده شود. این درد شدید است و معمولاً با ورم و گاهی اوقات تغییر رنگ پا به صورت کبودی و سیاهی همراه می باشد.

3. درد کف پای ایجاد شده به خاطر فرآیند افزایش سن معمولاً با گرفتگی و ناراحتی، یا خشک شدن همراه است و می تواند در کل ناحیه کف پا و نه فقط در یک نقطه خاص احساس شود. این درد در هنگامی که وزن بدن بر روی پا قرار می گیرد، احساس می شود و معمولاً با ادامه یافتن شرایط راه رفتن تشدید می گردد. این درد به تدریج با استراحت کردن کاهش پیدا می کند و با انجام فعالیت های کششی باز نمی گردد.

4. درد ناشی از آسیب بیو مکانیکی نیز می تواند در یک بخش از کف پا همچون ناحیه داخلی، میانی، خارجی، جلو، یا پشت پا ایجاد شود. این درد می تواند شدید یا به صورت گرفتگی باشد، اما همواره درد بیمار با ادامه دادن شرایط راه رفتن تشدید می گردد.

5. جمع شدن پنجه و فشردگی انگشتان پا و احساس درد زیر انگشتان پا

عکس درد کف پا

تشخیص درد کف پا

پزشک برای تشخیص اطلاعاتی در مورد شرح کامل سلامتی بیمار کسب می کند در صورت نیاز بیمار را به صورت فیزیکی معاینه می کند پوشیدن کفش های ورزشی در هنگام معاینه می تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار پزشک قرار دهد. ارزیابی های پزشک در ادامه ذکرشده است:

1- هر دو پا به صورت فیزیکی و دیداری بوسیله پزشک معاینه میشود پزشک با حرکت و لمس پا و کف پا با دست و ایجاد فشار بر این نواحی هر گونه ضعف، بدشکلی یا تغییر در استخوان های پا را ارزیابی میکند.

2- پزشک عملکرد ماهیچه های پا را ارزیابی میکند این ارزیابی بوسیله حرکت و نگه داشتن پا در مقابل یک جسم سخت انجام می شود همچنین پزشک از شما درخواست می کند راه بروید، بایستید یا حتی بدوید در صورتی که با انجام این کارها درد کف پا ایجاد شود دلیل بروز درد مشخص می شود

3- عصب های پا هم برای ارزیابی هرگونه آسیب دیدگی در این ناحیه بررسی می شوند

4- آزمایش های عکس برداری اشعه ایکس ،ام آر آی یا اسکن استخوان ها می تواند به تشخیص هر گونه تغییرات در استخوان ها کمک کند.

درمان درد کف پا

اینکه درد کف پای شما به چه روشی درمان شود به علت به وجود آمدن این درد بستگی دارد. اصلاح کفش ها اگر درد کف پای شما در حد خفیف تا ملایم باشد، با چند مورد اصلاحات ساده در کفشهای شما میتوان این علائم را کاهش داد. استفاده از روش استراحت، یخ گذاشتن، فشردهسازی و بالا نگه داشتن (RICE) در اغلب بیمارانی که از درد کف پا رنج میبرند، این روش میتواند تأثیر زیادی در کاهش و درمان درد کف پا داشته باشد. در این روش به پاها استراحت داده میشود و هر بار به مدت 15 تا 20 دقیقه بر روی آن یخ گذاشته میشود. همچنین پاها از طریق بستن با یک بانداژ کشی، فشرده میشود و حداقل 30 سانتیمتر بالاتر از سطح زمین نگه داشته میشود. تزریق استروئیدها در مواردی که شدت درد کف پا زیاد باشد، تزریق داروهای استروئیدی میتواند به کاهش درد و ورم کف پا و نیز تصحیح عوارض مربوط به آن (در صورتی که وجود داشته باشد) کمک کند. شوک ویو تراپی این روش درمانی بر اساس امواج سونار با فرکانس بالا است. این امواج صوتی دارای انرژی بالایی بوده و بافت تاندون آسیب دیده را تحریک می کنند. باور بر این است که این عمل باعث تحریک فرایند بهبودی و جلوگیری از التهاب مزمن می باشد. معمولا 4 تا 8 جلسه ی درمان برای علائم بهبودی نیاز است.

فیزیوتراپی و ورزش های مفید با استفاده از پدی رولر تمرین قوس کف پا:

کف پای برهنه را رو به جلو و عقب، از پاشنه در امتداد قوس کف پا روی استوانه بغلتانید. این حرکت را دو بار در روز، هر بار به مدت 3 تا 5 دقیقه انجام دهید.

تمرین گرفتن اجسام با انگشتان پا:

استوانه را زیر انگشتان پا قرار دهید، سپس انگشتها را رو به پایین خم کنید و با آنها استوانه را بگیرید و 5 تا 10 ثانیه نگه دارید. 10بار این حرکت را تکرار کنید. صبحها بهترین زمان برای انجام دادن این تمرین است.

بالا رفتن روی نوک پنجه:

کشش تاندون آشیل:

کشش آرنگ کف پا:

کشش با استفاده از حوله:

چرخش وکشش کف پا:



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
نظرات کاربران درباره این مطلب :هخامنش [ 1402-08-13 ]
من کارمند هستنم و اکثرا روی پا خیلی می ایستم ولی تازگی از کف پا درد دارم تا لگنم از زانو به پایین پام هم ورم خیلی لطفا منو راهنمایی کنید که چکار کنم ؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان