درمان بدون جراحی آرنج تنیس بازان

سندرم آرنج تنیس بازان یا اپی کندیلیت جانبی یک وضعیت دردناک است که بر اثر فشار بیش از حد بر روی تاندون های آرنج ایجاد می شود. در واقع این بیماری نوعی تاندینیت یا تورم تاندون می باشد. علی رغم نام آن، ورزشکاران تنها افرادی نیستند که دچار این بیماری می شوند. اگر حرکات مکرر در مچ دست یا آرنج خود انجام می دهید، احتمال ابتلا به سندرم تنیس بازان را در خود افزایش خواهید داد. این سندرم در نقاشان، قصاب ها، نجار ها و مشاغلی از این دست نیز ممکن است ایجاد شود. درد اولیه ابتدا در تاندون و آرنج های شما ایجاد شده و سپس ممکن است به مچ دست نیز منتقل شود. سندرم آرنج تنیس بازان ممکن است در هر سنی ظاهر شود؛ اما در افراد 40 ساله بیشتر مشاهده می شود. هدف از انجام درمان، کاهش درد، بازگرداندن توان آرنج و مچ دست و در نهایت رفع این بیماری است. تمام این اهداف، به وضعیت بدن بیمار، سن و میزان پیشرفت بیماری وابسته است. بیماری تنیس البو به دلیل بروز درد آرنج می تواند ناراحت کننده باشد و به مرور زمان باعث کاهش دامنه حرکتی شود، از این رو بسیار حائز اهمیت است که بیماری آرنج تنیس بازان به موقع تشخیص و درمان شود؛ بنابراین با بروز اولین علائم و نشانه های آن، به پزشک مراجعه کنید. پزشکان در درمان غیر جراحی از داروهای مسکن و ضد التهاب، انجام تمرین های فیزیوتراپی و توانبخشی و تمرین های کششی برای کاهش درد و افزایش قدرت دست استفاده می کنند.

آنچه در این مطلب میخوانید

علائم آرنج تنیس بازان

بیماران مبتلا به این عارضه ممکن است علائمی همچون موارد زیر را تجربه کنند:

ریسک فاکتور های آرنج تنیس بازان

عواملی که ممکن است خطر ابتلا به آرنج تنیس بازان را افزایش دهند عبارتند از:

  1. سن. در حالی که آرنج تنیس بازان افراد در تمام سنین را تحت تأثیر قرار می دهد، در بزرگسالان بین 30 تا 50 سال شایع است.
  2. اشتغال. افرادی که مشاغلی دارند که شامل حرکات مکرر مچ دست و بازو می شود، بیشتر در معرض ابتلا به آرنج تنیس بازان هستند. به عنوان مثال می توان به لوله کش، نقاش، نجار، قصاب و آشپز اشاره کرد.
  3. ورزش های خاص. شرکت در ورزش های راکتی خطر ابتلا به آرنج تنیس بازان را افزایش می دهد، به خصوص اگر از تکنیک سکته مغزی ضعیف استفاده کنید.

تشخیص آرنج تنیس بازان

پزشک در معاینات خود موارد زیادی را درنظرمی گیرد این موارد شامل علائمی است که باعث تشدید عارضه می شود، مانند شغل و فعالیت های ورزشی که با انجام آنها باعث ایجاد این عارضه شده است پزشک درمورد فعالیت هایی که باعث ایجاد این علائم شده اند و ناحیه ای از بازو که علائم ایجاد می شود با شما صحبت کرده و اطلاعاتی کسب می کند. در طول معاینات پزشک انواع مختلفی ازتست ها و آزمایش ها را برای تشخیص دقیق تر انجام می دهد. به عنوان مثال پزشک ازشما درخواست می کند که مچ دست وانگشتان خود را صاف کنید درحالیکه بازوی شما کاملاً صاف است تا پزشک بروز هرگونه درد در این ناحیه را ارزیابی کند. در صورتیکه در این ناحیه درد ایجاد شود مفصل شما سالم نیست و باید درمان شود. پزشک انجام روش های دیگر را برای مشخص شدن علت درد آرنج به بیمار توصیه می کند.

این نوع عکس برداری برای مشخص شدن بیماری آرتروز مفصل ضروری است.

درصورتیکه پزشک علت درد را با مشکلات ناحیه گردن مرتبط تشخیص دهد انجام عکس برداری به وسیله ام آر آی را به بیمار توصیه می کند. این عکس برداری اختلالاتی مانند بیرون زدگی دیسک یا آرتروز گردن را نشان می دهد. این دو اختلال می توانند، علت درد بازو باشند و به پزشک برای تشخیص کمک بسیاری می کند.

این عکس برداری برای تشخیص فشردگی عصب ها مؤثراست عصب های زیادی درناحیه آرنج قراردارند و علائم فشردگی عصب شبیه به علائم عارضه تنیس البو است پس با انجام این تست علل درد آرنج کاملاً مشخص می شود.

عکس آرنج تنیس بازان

درمان آرنج تنیس بازان

برای درمان آرنج تنیس بازان یا تنیس البو روش های متفاوتی وجود دارد که در ادامه به این درمان ها پرداخته می شود:

سایر درمان های آرنج تنیس بازان یا تنیس البو:

بریس و ارتز: ارتزهای درمانی مانند بریس برای درمان دردآرنج می تواند استفاده شود این بریس ها باعث تنظیم وتعادل مفصل آرنج می شود. درصورتیکه بیماران درحین انجام فعالیت ها از بریس استفاده کنند با کاهش درد مواجه می شوند.

داروهای ضد التهاب: مصرف مسکن هایی مانند پاراستامول و داروهای ضدالتهاب بدون استروئید مانند ایبوپروفن می تواند باعث کاهش دردهای خفیف، درمان آرنج تنیس بازان و التهابات ناشی ازعارضه تنیس البو شود. داروهای ضدالتهاب بدون استروئید علاوه برقرص درنوع کرم و ژل هم وجود دارد این کرم و ژل ها به صورت مستقیم بروی مفصل مانند مفصل ساعد وآرنج استفاده می شوند. برای بیماری های ماهیچه ای مانند عارضه تنیس البو استفاده ازکرم ها و ژل های موضعی رایجتر از مصرف قرص است.

تزریق: تزریق کورتیکو استروئید معمولاً برای درمان مشکلات خاص ماهیچه ها انجام میشود. اگرچه شواهد موجود بیانگر این است که این روش را برای درمان بیماری تنیس البو مؤثر نمی داند. کورتیکو استروئید ماده ای است که شبیه به هورمون کورتیسول در بدن انسان ساخته شده است.کورتیکو استروئید می تواند باعث کاهش درد ناشی ازتنیس البو به صورت موقت شود این دارو برای تأثیر درازمدت هیچ نتیجه ای ندارد. این تزریق مستقیم در ناحیه دردناک اطراف آرنج تزریق می شود.

تزریق خونی اتولوگ Autologous و PRP : در تزریق خونی ازخون خود فرد استفاده می شود وخون از بیمار گرفته، می شود و درتاندون های آسیب دیده تزریق می شود و بهبودی را تحریک می کند. مطالعات نشان می دهد که این روش یک روش تأثیر گذار است و از درمان های دیگر مؤثرتر است. پی آر پی (PRP) یک درمان جدید است که شبیه به تزریق خونی است. پی آرپی با گرفتن پلاسمای غنی از پلاکت های خون و تزریق در تاندون انجام می شود پلاکت ها به روند بهبودی و آسیب دیدگی ها ی مزمن کمک میکنند تفاوت پی آرپی درخونی است که ازبدن گرفته میشود

فیزیوتراپی : درصورتیکه درد تنیس البو شدید یا به صورت پایدار باشد پزشک شما را برای درمان دردآرنج به پزشک فیزیوتراپی معرفی می کند. پزشک فیزیوتراپی متخصصی است که از روش های مختلف برای بازگشت حرکت به مفصل آسیب دیده استفاده می کند. وی از روش های درمان دستی مانند ماساژ برا ی کاهش درد، سختی و افزایش جریان خون در مفصل بازو استفاده می کند. آنها همچنین تمریناتی که باعث افزایش استقامت وتحرک مفصل می شود را به شما آموزش می دهند.

ورزش درماني : تعدادی از تمرینات ساده می تواند برای کنترل عارضه تنیس البو مفید باشد این تمرینات نباید باعث ایجاد درد شود و تا زمانیکه درد کاهش نیافت نباید انجام شود با استقامت ماهیچه ها و تاندون هایی که دچار عارضه تنیس البو شده اند می توان از بروز مجدد این مشکل جلوگیری کرد.

درمان سندروم آرنج تنيس بازان با شاک ويو درمانی

شاک ویو یا شوک تراپی یک درمان سرپایی و بدون جراحی است که امواج با انرژی بالا از طریق پوست به بدن وارد می شود و باعث کاهش درد و افزایش تحرک در مفصل آسیب دیده میشود. میزان جلسات شوک درمانی به شدت عارضه بستگی دارد برای به حداقل رساندن میزان درد و ناراحتی این روش، باید از بی حس کننده استفاده شود.

يكي از روشهای جديد در درمان سندروم آرنج تنيس بازان که در مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی از آن استفاده می شود شاک ويو درمانی است كه معمولا در سه تا پنج جلسه انجام مي شود.



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
نظرات کاربران درباره این مطلب :کاویانی [ 1402-08-20 ]
سلام آقای دکتر من چند روز پیش تو باشگاه ورزش میکردم همینجور که ایستاده بودم وزنه ایی که همیشه دمبل میزدم رو برداشتم و چنان سوزش و درد شدیدی توی دستم حس کردم که وزنه از دستم افتاد و اونروز اصلا ورزش نکردم علت درد و این سوزش چی بوده ؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان
درمان انواع اسکولیوزدرمان انواع اسکولیوز
تاریخ انتشار : 1402-05-11