علت و درمان درد و ضعف در ساق و ران پا

درد و ناراحتی در هر جایی از پا ممکن است از درد مزمن و مبهم تا دردهای شدید و ناگهانی متفاوت باشد. اکثر موارد پا درد در اثر استفاده ی بیش از حد از این اندام و یا آسیب های کوچک ایجاد می شوند. این ناراحتی ها معمولاً در مدت زمان کوتاهی از بین رفته و می توان با استفاده از روش های درمانی خانگی آنها را تسکین داد. با این حال در برخی از موارد ممکن است یک عارضه ی جدی باعث ایجاد درد در پا شده باشد. در صورتی که از درد شدید و مزمن پا رنج می برید، به یک پزشک متخصص طب فیزیکی مراجعه کنید. درمان و تشخیص سریع عارضه های ایجادکننده ی درد می تواند از پیشرفت آن جلوگیری کند. تعدادی از عارضه های جدی و آسیب ها می توانند باعث ایجاد پا درد شوند. هیچ وقت پا درد مزمن و یا همراه با دیگر علائم را نادیده نگیرید. این کار می تواند خطرناک باشد. درصورتی که در مورد پادرد خود نگران هستید، می توانید به یک پزشک متخصص طب فیزیکی مراجعه کنید.

آنچه در این مطلب میخوانید

علل اصلی ایجاد پا درد

برخی از شایع ترین علل ایجاد پا درد، عارضه های خفیفی هستند که پزشک شما می تواند آن ها را با استفاده از روش های متفاوتی درمان کند:

کرامپ یا گرفتگی عضلانی

آسیب هایی که موجب پا درد می شوند

پادرد در بسیاری از موارد نشانه ی آسیب است ، از جمله :

کشیدگی عضلانی

تاندونیت

بورسیت زانو

اسپلینت ساق

شکستگی در اثر فشار

عارضه های پزشکی پا درد

برخی از عارضه های پزشکی به طور شایع باعث ایجاد پا درد می شوند. این عارضه ها عبارت اند از :

آترواسکلروز

ترومبوز عمیق سیاهرگی (DVT)

جهت تنظیم جلسه مشاوره و یا بحث در رابطه با شرایط خاصتان با ما در 32367465 - 031 و 32330382 - 031 تماس بگیرید. ما علائم شما را بررسی خواهیم کرد و نتیجه را به شما ارائه خواهیم داد.

آرتروز

نقرس

واریس

آسیب عصبی در پا

دیسک کمر

چه زمانی برای پا درد به پزشک مراجعه کنم ؟

تصمیم گیری در مورد مواردی از پا درد که نیاز به بررسی پزشک و یا مراجعه به اورژانس دارند کار دشواری است. در صورت داشتن موارد زیر یک وقت ملاقات از پزشک خود بگیرید :

تشخیصپا درد چگونه انجام می شود ؟

در ابتدا با کمک یک معاینه ی فیزیکی دقیق، نوع و علت مشکل مشخص شده و یک برنامه ی درمانی برای آن طراحی می شود. معاینه ی تشخیصی عبارت است از بررسی کامل سوابق پزشکی، معاینه ی فیزیکی و در برخی از موارد عکسبرداری (برای مثال با اشعه ی ایکس، سی تی اسکن و یا اسکن MRI) و تست هایی برای بررسی قدرت عضلانی و پاسخ دهی آن ها.

چه روش های درمانی در دسترس اند ؟

درمان یک عارضه به علت آن بستگی دارد. می توان با روش های خوددرمانی و بدون جراحی به روند بهبودی کمک کرد. هدف اصلاح مشکل، بازیابی عملکرد و جلوگیری از ایجاد آسیب های بیشتر می باشد.

ورزش ، تمرینات تقویتی و کششی و حفظ وزن ایده آل از عناصر کلیدی برای درمان هستند. این مواردرا به عادت های بلندمدت خود تبدیل کنید.

مراقبت از خود

دارو درمانی

فیزیوتراپی

کفی و کفش های طبی

عمل جراحی



نظرات کاربران درباره این مطلب :قربانی [ 1402-09-05 ]
سلام خسته نباشید آقای دکتر چند ماهی هست ک توی ساق پام گرفتگی و درد احساس میکنم، مخصوصا وقتی راه میرم توی ساق پام یه برآمدگی های کوچکی زده، نمیدونم با سونوگرافی مشخص میشه که چیه یا ام آر ای مشخص هست که چه بیماریه؟ ممنون

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان