درمان درد آرنج و علت آن

آرنج مفصلی است كه اجازه بلند كردن وپایین آوردن اشیائ وچرخش به داخل وخارج دست را میسرمی كند. دردآرنج در اثرعلل تاندونی عضلانی و یا استخوانی ایجاد می شود.معمولا شدت درد زیاد نیست ولی اهمیت زیادی دارد.درد آرنج یکی ازعلل شایع درد می باشد که در اکثر موارد به آن توجه نمی شود ویا فراموش می شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

علل درد آرنج

آرتروز آرنج

آرتروز یا ساییدگی مفصل آرنج می تواند از علل دردهای مزمن آرنج باشد. بدجوش خوردن شکستگی های آرنج و یا آسیب مزمن بافت های آن بدنبال ضربات وارده می تواند در دراز مدت موجب ساییدگی و آرتروز آرنج و درد آرنج شود.

تنیس البو

آرنج منشا بسیاری از عضلات ساعد است. تاندون اکثر عضلات ساعد به سمت داخلی و یا خارجی آرنج می چسبند. عضلات اکستانسور یا بازکننده ساعد به قسمت خارجی و عضلات خم کننده یا فلکسور ساعد به سطح داخلی آرنج اتصال میابند. گاهی اوقات تاندون این عضلات در محل اتصال به استخوان های آرنج دردناک می شود. درد در محل اتصال عضلات اکستانسور یا بازکننده به سطح خارجی آرنج را تنیس البو Tennis elbow یا آرنج تنیس بازان و درد در محل اتصال عضلات خم کننده یا فلکسور به سطح داخلی آرنج را گلف البو Golf elbow یا آرنج گلف بازان می گویند.

برای اصلاع از ساعات کار کلینیک و نیز رزرو نوبت جهت مشاوره اولیه در زمینه تشخیص و روش های طب فیزیکی ما برای درمان درد آرنج می توانید با ما از طریق شماره های 32367465 - 031 و 32330382 - 031 تماس حاصل فرمایید.

بورس اوله کرانون ( درد در پشت استخوان آرنج )

در پشت استخوان آرنج و بین آن و پوست، کیسه بافتی ظریفی وجود دارد که به آن بورس اوله کرانون می گویند. التهاب و تورم این بورس می تواند موجب بورسیت اولکرانون و بروز دردپشت آرنج شود.

سندرم تونل کوبیتال ( درد در قسمت داخلی آرنج )

این سندرم بیماری است که به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب اولنار در حین عبور از آرنج ایجاد می شود. این بیماری می تواند موجب درد در قسمت داخلی آرنج و احساس گزگز و بیحسی در انگشت کوچک دست شود.

سندرم تونل رادیال

در سندروم تونل رادیال عصب رادیال در حین عبور از آرنج در بین عضلات آن تحت فشار قرار می گیرد. این بیماری می تواند موجب درد در سطح خارجی آرنج و ضعف عضلانی ساعد شود.

عفونت های مفصل آرنج

عفونت های مفصل آرنج و یا بافت های اطراف آن، تومورهای آرنج و بعضی از بیماری های روماتیسمی می توانند موجب درد آرنج شوند

شکستگی و دررفتگی آرنج

شکستگی های آرنج، دررفتگی های آرنج و پارگی عضله دوسر بازویی در آرنج هم می توانند موجب دردآرنج شوند.گاهی اوقات نیز بیماری هایی که منشا آن ها در ناحیه گردن است (مانند آرتروز گردن و یا هرنی دیسک بین مهره ای گردن) می تواند موجب درد آرنج شود. شناخت علت درد آرنج و داشتن استراتژی صحیح در درمان درد آرنج از مزمن شدن این درد پیشگیری می کند ولی غالبا این درد طولانی شده وتبدیل به حالت مزمن می شود.

نشانه ها و علائم درد آرنج

افراد در معرض خطر درد آرنج

تشخیص درد آرنج

تشخیص درد آرنج در ابتدا با اطلاع از شرح حال سلامت کامل بیمار و بعد از آن با انجام معاینه فیزیکی انجام میشود. بیشتر دردها آرنج نیازی به آزمایشات بیشتر ندارند ودر همان مرحله اولیه قابل تشخیص میباشندوبرای بعضی از بیماران خاص انجام اشعه ایکس وام آر آی ، آرتروگرام و استنشاق مواد لغزنده به داخل مفاصل ضروری می باشد. پزشک در معاینات خود موارد زیادی را در نظر می گیرد این موارد شامل علائمی است که باعث تشدید درد آرنج می شود، مانند شغل و فعالیت های ورزشی که با انجام آنها باعث ایجاد این عارضه شده است پزشک درمورد فعالیت هایی که باعث ایجاد این علائم شده اند و ناحیه ای از بازو که علائم ایجاد می شود با شما صحبت کرده و اطلاعاتی کسب می کند.

درمان بیماری آرنج

درمان این بیماری اکثرا با درمانهای طب فیزیکی انجام می شود و شامل موارد زیر است :

درمان درد آرنج با عمل جراحی

زمانیکه شما دچار دردهای شدید شدید راه حل به شما نزدیک تر ازآن است که به آن فکرکنید. جراح ارتوپد دربیمارستان، جراحی های زیادی برروی آرنج برای درمان التهابات تاندون ها و بازسازی آنها ، جراحی برروی آرنج شکسته، درمان آرتروز آرنج ( ناشی از ساییده شدن طبیعی این مفصل و یا ابتلا به رماتیسم آرتروز )، درمان سندروم تونل کاپیتال ( درد در ناحیه عصب آرنج ) و یا آسیب هایی که از بالا بردن آرنج بوجود می آید انجام داده است .

زمانیکه درمان های دیگرمانند استراحت ،فرادرمانی وانجام تمرینات فیزیوتراپی ، برای کاهش التهابات و درمان درد آرنج موثر نمی باشد جراح ارتوپد به شما کمک میکند که آیا عمل جراحی برای شما مناسب می باشد یا خیر و چه نوع جراحی برای شما نیاز می باشد وموفقیت آمیز خواهد بود. جراح ممکن است جراحی شما را با انجام شکاف کوچکی روی پوست با استفاده از دستگاه آرتروسکوپی ویا بوسیله ایجاد شکاف های وسیع تر وجراحی باز برای درمان شکستگی مفصل و یا ترمیم بافت ها انجام دهد.

دربعضی شرایط تعویض مفصل آرنج به صورت کامل و یا تعویض قسمتی ازآن برای درمان بسیار موثرمی باشد. جراح ارتوپد ممکن است با انجام جراحی لیگامنت ها را ترمیم و یا بازسازی کند و برای درمان سندروم تونل کوبیتال که در بالا اشاره شد فشار برروی عصب را ازبین ببرد.



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
نظرات کاربران درباره این مطلب :علی اصغرخردپیشه [ 1395-03-18 ]
با تشکر فراوان وخسته نباشید اگر به همرا چند عکس بصورت نقاشی شده یا شکل تاندون وماهیچه نمایش داده میشد بسیار عالی بود

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان
عمل جراحی دیسک کمر با لیزرعمل جراحی دیسک کمر با لیزر
تاریخ انتشار : 1395-11-09
علت زانو درد در جوانی چیست؟علت زانو درد در جوانی چیست؟
تاریخ انتشار : 1402-08-30