جراحی دیسک کمر با لیزر برای چه کسانی مناسب است؟

امروزه با وجود تجهیزات پیشرفته برای درمان دیسک دیگر نیازی به عمل جراحی نیست. لیزر دیسک کمر یکی از به‌روزترین و مبتکرانه‌ترین درمان‌ها برای بیماران از سوی متخصص درد است. اغلب افراد با این روش می‌توانند شاهد تسکین درد و همچنین افزایش کیفیت زندگی خود باشند. به‌طور مثال سیاتیک یکی از شایع‌ترین علل کمردرد مزمن است، چنین شرایطی به دلیل فتق دیسک بین مهره‌ای ایجاد می‌شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

چه اشخاصی متقاضی جراحی دیسک کمر با لیزر هستند؟

اگر روش های محافظه کارانه مانند فیزیوتراپی، لیزر تراپی، ماساژ درمانی، تزریق استروئید یا داروهای ضد درد توفیقی در تسکین درد ناشی از چندین مشکل در ستون فقرات که توسط متخصص طب فیزیکی و توانبخشی تحت درمان قرار گرفته اند، نداشته باشند، در این صورت احتمالاً واجد شرایط جراحی ستون فقرات با لیزر جهت درمان دیسک کمر خواهید بود.

کاندید مناسب جراحی دیسک کمر با لیزر

  1. افرادی که دچار تنگی کانال نخاعی هستند.
  2. کسانی که دچار مشکلات فاست یا مفاصل بین ستون فقرات هستند.
  3. کسانی که سابقه جراحی در همان سطح از ستون فقرات را داشته باشند.
  4. افرادی که دچار دفورمیتی یا بدشکلی‌های ستون فقرات هستند. بد شکلی‌های ستون فقرات می‌تواند به‌صورت مادرزادی یا به واسطه لیز خوردن مهره‌ها روی یکدیگر اتفاق بیفتد.
  5. خانم‌هایی که باردار هستند.
  6. افرادی که مشکل طناب نخاعی داشته باشند.
  7. بیمار باید حداقل 18 سال سن داشته باشد؛ اما نباید از 70 سال بیشتر باشد.
  8. بیمار سعی کرده است که با استفاده از روش‌های محافظه‌کارانه، وضعیت ستون فقرات خود را درمان کنند؛ ولی به نتایج مطلوبی دست نیافته است.

محدودیت های جراحی لیزری دیسک کمر

جراحی لیزری کمر برای بعضی از عارضه‌ ها، مانند بیماری‌ های دژنراتیو ستون فقرات توصیه نمی‌ شود. به علاوه، عارضه‌ های پیچیده‌ تر غالباً به روش‌ های جراحی سنتی‌ تری نیاز دارند. یکی از معایب جراحی لیزری دیسک کمر این است که ممکن است به یک جراحی اضافی هم نیاز باشد؛ اما روش‌ هایی مانند میکرودیسککتومی در مقایسه با جراحی لیزری کمر نیاز کمتری به انجام مجدد عمل دارند. خیلی از پزشکان نیز چندان طرفدار جراحی‌ های لیزری کمر نیستند؛ چرا که لیزرها گرما تولید می‌ کنند و عملکردشان به اندازه ابزارهای معمولی جراحی موفقیت‌ آمیز نیست و برای مثال میزان عمق نفوذ دقیقی ندارند. به علاوه، این روش برای جراحی‌ های ترمیمی و یا جراحی‌ های معمول ستون فقرات که نیازمند برداشتن فشار و برداشتن خارهای استخوانی هستند مناسب نیست.



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
نظرات کاربران درباره این مطلب :حسین [ 1402-06-21 ]
سلام آقای دکتر این درمان نیاز به بیهوشی داره

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان