در کلینیک تخصصی پا چه خدماتی ارائه می گردد؟

مشکلات، بیماریها و آسیبهای پا شامل موارد متعددی می شوند که اغلب آنها در کلینیک های طب فیزیکی و توانبخشی قابل درمان هستند. در این مراکز می‌تواند انواع آسیب‌ها مانند صافی کف پا ، پا درد، عوارض کف پای صاف ، کوتاهی آشیل ، خار پاشنه و حتی عوارض ناشی از بیماری‌های مزمن مانند دیابت که بر روی این اندام تأثیر می‌گذارند را درمان کرد. در این مراکز تخصصی، انواع خدمات تشخیصی و درمانی مانند اسکن کف پا، ارتوپدی پا، تجویز کفش طبی با اسکن پا، درمان صافی کف پا، درمان کوتاهی آشیل بدون جراحی، درمان عوارض صافی کف پا، درمان خار پاشنه و ... به بیماران عرضه می‌گردد.

آنچه در این مطلب میخوانید

عوامل ایجاد بروز مشکلات پا

چاقی، دیابت، آرتروز ، کلسترول بالا، گردش خون ضعیف، بیماری های قلبی عروقی و سکته ی مغزی . افرادی که مبتلا به دیابت می باشند بیشتر از سایر افراد در معرض بروز بیماری های پا هستند و خطر ابتلا به مشکلات پا در آنها بیشتر می باشد. عوامل زیر ممکن است در افراد مشکلات پا را به وجود بیاورد:

خدمات قابل ارائه در کلینیک پا

در صورت بروز مشکلات زیر می توانید به کلینیک پا مراجعه کنید تا درمان مناسب برای شما توسط این افراد تجویز شود.

کلینیک تخصصی پا

دیگر متخصصین پا بر روی مشخصه ها و مشکلات خاصی متمرکز می شوند مانند:

اهداف کلینیک‌های پا

رویکردهای تشخیصی مورد استفاده درکلینیک پا

نخستین مرحله تشخیص مشکلات پا به معاینه فیزیکی وضعیت پا مرتبط است. در چنین شرایطی متخصص به دقت ظاهر پا را مورد بررسی قرار می‌دهد و به ساختار استخوانی و طبیعی پا، مچ، انگشتان و زانوها دقت می‌کند. در صورت وجود هرگونه اختلالی در ساختار پا به دنبال علت زمینه‌ای می‌گردد. برای معاینه فیزیکی پزشک در کلینیک پا از بیمار می‌خواهد که با پاهای جفت بایستد و در این هنگام به نحوه قرارگیری زانوها، کف پا، انگشتان و قوزک پا کنار هم توجه خواهد کرد.

در مرحله بعد کفش بیمار مورد بررسی قرار داده می‌شود و به نحوه ساییدگی کفی کفش توجه می‌شود؛ چراکه برخی ناهنجاری‌ها بر نحوه راه رفتن فرد تأثیر می‌گذارند و فوق تخصص مچ پا با بررسی کفش این ناهنجاری‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

در مراحل بعدی پزشک کلینیک پا از روش‌هایی کمک تشخیصی دیگری از جمله عکسبرداری ساده با اشعه ایکس، اسکن سه بعدی کف پا، اسکن اولتراسوند، سی تی اسکن و ام آر آی خواهد بود.

اشعه ایکس به تعیین اینکه آیا استخوان در اثر شرایطی مانند عفونت، آرتریت یا بیماری‌های دیگر دچار شکستگی یا آسیب شده، کمک می‌کند. دلایل دیگر استفاده از اشعه ایکس معمولی روی پاها عبارتند از ارزیابی تغییرات در استخوان‌ها ناشی از عفونت، آرتریت یا سایر بیماری‌های استخوانی، ارزیابی رشد طبیعی استخوان‌های کودک، وجود اجسام خارجی (مانند قطعات شیشه یا فلز) در زخم، تعیین تنظیم درست استخوان‌ها پس از درمان شکستگی خواهد بود.

معاینه توموگرافی کامپیوتری (سی تی اسکن) در پزشکی پا برای کمک به تشخیص و درمان مشکلات پا یا مچ استفاده می‌شود. سی تی نوعی دستگاه اشعه ایکس است که تصاویر مقطعی از قسمتی از بدن می‌گیرد و تصویری سه بعدی به متخصص می‌دهد. سی تی اسکن اغلب نسبت به اشعه ایکس معمولی برتری دارد؛ زیرا می‌تواند مشکلات احتمالی را با دقت بیشتری مشخص کند.

اولتراسوند ابزار بسیار مؤثری برای تشخیص طیف گسترده‌ای از مشکلات پا و مچ، به ویژه مشکلات بافت نرم است. اولتراسوند از امواج صوتی بر روی بدن استفاده می‌کند. امواج به ناحیه مورد نظر برخورد کرده و با بازگشت به دستگاه ضبط تصویری تولید می‌کند. اولتراسوند روش تشخیصی کاملاً ایمن، غیرتهاجمی و بدون درد است.

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی یا ام آر آی (MRI) تجهیزات تشخیصی پیچیده‌ای است که برای تشخیص مجموعه‌ای از مشکلات از جمله مواردی چون آرتروز، شکستگی، عفونت‌ها و یا آسیب‌های تاندون‌ها، رباط‌ها یا غضروف و تومورها استفاده می‌شود. ام آر آی برخلاف اشعه ایکس معمولی یا سی تی اسکن از تشعشعات استفاده نمی‌کند، بلکه از آهنرباهای بزرگ و امواج رادیویی برای تولید تصاویر سه بعدی استفاده می‌کنند. ام آر آی در به تصویر کشیدن بافت‌های نرم و استخوان‌های پا و مچ بسیار خوب است.

روش‌های تشخیصی الکتریکی مورد استفاده در کلینیک پا شامل نوار عصب و عضله و هدایت عصبی خواهد بود که در تشخیص برخی بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. از سوی دیگر از روش الکترومیوگرام نیز برای ارزیابی و بررسی اعصاب استفاده می‌شود.

آزمایش خون رویکرد تشخیصی دیگری است که احتمالاً برای بررسی عفونت‌های احتمالی که خود می‌تواند زمینه ساز مشکلات دیگری چون عفونت استخوان و غیره گردد نیز ممکن است توسط متخصص تجویز گردد.

روش‌های درمانی مورد استفاده کلینیک پا

به طور معمول درمان مشکلات مرتبط با پا شامل درمان‌های اولیه حمایتی، درمان غیرجراحی و درمان‌های جراحی خواهد بود.

نخستین مرحله درمان شامل استراحت و توقف فعالیت‌های سنگین خواهد بود. مدت زمان استراحت حدوداً شامل 48 ساعت تا رفع وضعیت درد حاد خواهد بود.

مرحله بعدی شامل سرما یا گرما درمانی است که در ابتدا از سرما درمانی برای رفع درد و کاهش ناراحتی استفاده می‌شود. در مرحله بعدی گرما درمانی به منجر به رفع گرفتگی و اسپاسم عضلانی خواهد شد.

مرحله بعدی درمان پیشنهادی کلینیک پا شامل تجویز مسکن‌های ساده از جمله داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی از جمله ناپروکسن و ایپوبروفن و یا داروی استامینوفن ساده خواهد بود. در صورت عدم پاسخگویی بیمار به درمان‌های فوق و عدم اثربخشی داروهای مسکن ساده ممکن است متخصص داروهای شل کننده عضلانی چون متوکاربامول و باکلوفن را تجویز خواهد بود.

در مرحله بعدی فوق تخصص مچ پا برای توقف درد تجویز داروهای پرگابالین و گاباپنتین که قادر به اثربخشی روی سیستم عصبی است، را در دستور کار خود قرار می‌دهد. داروهای تزریقی چون کروتواستروئید عامل دیگر رفع دردهای پا است که ممکن است در مرحله بعد توسط متخصص تجویز گردد. این داروهای تزریقی در کاهش درد و رفع التهابات نقش بسزایی دارند.

فیزیوتراپی و تمرینات کششی از مراحل دیگر درمان غیرجراحی در کلینیک پا محسوب می‌شوند که متخصص با استفاده از تکنیک‌های خاص برای تسکین درد پا و بهبود وضعیت ساختار پا در بیماری هایی چون کف پای صاف و یا گودی بیش از حد پا ممکن است تجویز نماید.

ارتز ، کفی و کفش طبی، زانوبندهای طبی، پدهای مخصوص و سفارشی مرحله دیگر درمان خواهد بود. این ابزارهای کمکی در حقیقت نسبت به بهبود وضعیت پا و رفع نواقص و ناهنجاری‌های ساختاری پا کمک شایانی می‌نمایند و با پوشاندن عیوب و نقاط ضعف پا به بیمار در تحرک بهتر کمک می‌کنند.

لیزردرمانی و طب سوزنی نیز از مراحل دیگر درمان غیرجراحی است که با توجه به تشخیص متخصص برای بیماران خاصی تجویز خواهد شد.

آخرین مرحله درمان پس از عدم اثربخشی درمان‌های حمایتی اولیه و درمان غیرجراحی بی شک جراحی است. بسته به نوع مشکل، شدت ناهنجاری و توانایی بیمار ممکن است رویکردهای جراحی متفاوتی به بیمار ارائه شود که بسته به نظر تخصصی خواهد بود.

در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر علی فرخانی از درمان بدون جراحی کیست بیکر یا ورم پشت زانو استفاده می شود. شما می توانید برای آگاهی از این روش ها و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 32367465 - 031 اقدام نمایید.



نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی در اصفهان
عمل جراحی دیسک کمر با لیزرعمل جراحی دیسک کمر با لیزر
تاریخ انتشار : 1395-11-09